Afbeelding
Foto:

Trio Leggero brengt klassieke muziek naar Amarosa Sophieke

woensdag 15 mei 2024 14:00

Op woensdag 15 mei 2024 vult Trio Leggero Ontmoetingspunt Sophieke in Amarosa met prachtige klassieke muziek. Het ensemble, bestaande uit Doriana Gorbuleac (hobo), Dorina Munteanu (hoorn) en Laura Balicov (piano), trakteert u op een gevarieerd programma met werken van onder andere Verdi, Bizet, Grieg en J. Strauss jr.

Het concert begint om 14:00 uur en duurt één uur, zonder pauze. Kaarten zijn te koop bij de receptie van Amarosa Sophieke of online via de website van Stichting Muziek in Huis.

Trio Leggero werd in 2020 opgericht door drie getalenteerde musici uit Moldavië: Doriana Gorbuleac, Laura Balicov en Dorina Munteanu. Ze delen een gezamenlijke passie voor klassieke muziek en brengen deze met virtuositeit en enthousiasme naar diverse podia in Nederland.

De musici:

Doriana Gorbuleac (hobo) studeerde aan het muziek lyceum in Moldavië en verkende verder de muzikale wereld bij het Teleradio Moldova Orkest. In 2023 rondde ze haar masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium af.

Laura Balicov (piano) voltooide ook haar studie aan het muziek lyceum in Moldavië en behaalde in 2021 haar Master aan het Koninklijk Conservatorium. Ze heeft in diverse beroemde concertzalen in heel Europa gespeeld en geeft met plezier pianolessen aan kinderen en volwassenen.

Dorina Munteanu (hoorn) rondde haar Masteropleiding af aan het Conservatorium Chisinau in Moldavië in 2016, en het Artist Certificate-programma aan het Koninklijk Conservatorium in 2021. Ze begon haar orkestervaring in 2012 aan de Moldavische Opera en heeft sindsdien met verschillende orkesten in Europa gespeeld.

Mis dit unieke concert niet en geniet van een middag vol prachtige klassieke muziek!

Meer informatie: