Afbeelding
Foto: Simone Both

Ontdek de Groene Schatkamer: Plantenmarkt bij de Hortus botanicus Leiden!

zaterdag 11 mei 2024 10:00 tot 17:00

De Hortus botanicus Leiden nodigt je uit voor een onvergetelijke dag vol groen genot tijdens onze jaarlijkse plantenmarkt op zaterdag 11 mei 2024! Van 10:00 tot 17:00 uur kunnen tuin- en plantenliefhebbers hun hart ophalen bij meer dan 30 kramen met exclusieve (kamer)planten, zaden, bollen, tuinadvies, kunst, accessoires en nog veel meer. Dit is dé plek waar groene dromen werkelijkheid worden.

Maar dat is nog niet alles! Ontdek een wereld van creativiteit en kennis met onze workshops, lezingen en demonstraties. Creëer prachtige botanische afdrukken, ontdek de kunst van Kokedama, bouw je eigen planten terrarium, vilten bloemen, of maak je eigen mini ecosysteem. En voor degenen die iets unieks willen maken, zijn er ook workshops voor botanische buttons en rolkaarsen!

Voor de nieuwsgierigen bieden we een kijkje achter de schermen in onze kwekerij, en voor degenen die van een zoete noot houden, een inkijkje bij onze Imkerij.

En vergeet onze lezingen en demonstraties niet! Leer over geur en sieraden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, ontdek hoe je vleesetende planten kunt verzorgen en kweken, en neem deel aan demonstraties over het slijpen van tuinscharen en het weven van shawls.

Of je nu een Moederdag-uitje plant of gewoon op zoek bent naar een uniek cadeautje, de Hortus botanicus Leiden is de perfecte bestemming voor een groene dag vol plezier en inspiratie. Mis het niet!

Toegang is gratis met de museum jaarkaart

website