Afbeelding
Foto:

Uit tip - Meivakantie | Kodomo no Hi: Japanse kinderdag-viering

zondag 28 april 2024 9:00 tot zondag 12 mei 18:00

Meivakantie | Kodomo no Hi: Japanse kinderdag-viering

Van 28 april tot en met 12 mei viert Wereldmuseum Leiden de meivakantie, geheel in het teken van de Japanse Kinderdag, Kodomo no Hi. In Japan wordt op 5 mei jaarlijks Kinderdag gevierd, een dag die speciaal voor kinderen is. Tijdens deze dag vieren de kinderen hun verjaardag en versieren ouders hun huizen met koi karper vlaggen, die symbool staan voor kracht. Op deze dag worden er veel spelletjes gespeeld en koi karpers geknutseld. Wereldmuseum Leiden organiseert diverse activiteiten in het kader van deze viering, waaronder het maken van karperwindzakken, Kashiwa mochi en andere bijpassende activiteiten.