Afbeelding
Foto:

Dichtbundel over sterven

Eind mei is de nieuwe dichtbundel Sterker dan de dood….  verschenen van de Voorschotense dichter en rouwtherapeut Anne Remijn door uitgeverij Ginkgo in Leiden. In deze dichtbundel richt Anne Remijn zich op belemmeringen die bij het levenseinde kunnen ontstaan en invloed hebben op het rouwproces na de dood.

Mantelzorgen, coronabeperkingen, geen afscheid kunnen nemen of anders afscheid moeten nemen en plotseling verlies zijn allemaal van invloed op het rouwproces. Dat er al zoveel rouw voor de dood is maakt Anne Remijn voelbaar. Veel van haar gedichten worden gebruikt in de palliatieve zorg, in lotgenotengroepen en bij uitvaarten. Gedichten die troost kunnen bieden vanwege de herkenning. Omdat de liefde sterker is dan de dood. Omdat de liefde blijft.

In deze bundel staan 5 afbeeldingen van schilderijen van Marianne van Vuren.  Een gedicht van Anne Remijn zal in de poëzieroute van Voorschoten worden opgenomen.  Voor meer informatie zie de bijlagen. Anne Remijn zal haar dichtbundel presenteren op 10 juni in het Vliethuis, prof. Einsteinlaan 2F, Voorschoten, van 16.00-18.00 uur. De Voorschotense cellist Ruud Meester zal haar gedichten met bijpassende muziek omlijsten. Het eerste exemplaar zal overhandigd worden aan de coördinator van Hospice Wassenaar. Haar bundel is in regionale boekhandels te verkrijgen en via de uitgever.