Wethouder Schokker neemt als eerste bestuursdaad de Fairtrade cadeaudoos in ontvangst bij de Wereldwinkel. Op de foto v.l.n.r. wethouder Hubert Schokker en werkgroepleden Anita van Hoeve, Jaap Swager, Fer von der Assen en Susanne Engelhardt.
Wethouder Schokker neemt als eerste bestuursdaad de Fairtrade cadeaudoos in ontvangst bij de Wereldwinkel. Op de foto v.l.n.r. wethouder Hubert Schokker en werkgroepleden Anita van Hoeve, Jaap Swager, Fer von der Assen en Susanne Engelhardt. Foto:

Fairtrade cadeaudoos voor nieuwe wethouder

Van 6 t/m 14 mei werd in heel het land de halfjaarlijkse Fairtrade Week gehouden. In de ruim 80 Fairtrade Gemeenten werden tijdens die week diverse evenementen georganiseerd en alle supermarkten boden hun fairtrade producten met speciale aanbiedingen aan. Het thema van de week was een leefbaar inkomen voor alle kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden.

In Voorschoten werd de Fairtrade Week gevierd met twee evenementen. Op donderdag 11 mei was er een vertoning van de film Bigger than Us op de British School, een inspirerende film over jonge mensen die op hun eigen manier actie ondernemen om de wereld beter en eerlijker te maken. Een dag later werd voor de leerlingen ook nog een quiz over fairtrade en duurzaamheid gehouden. 
Die donderdagavond werd in de gemeenteraadsvergadering de nieuwe wethouder voor o.a. het duurzaamheidsbeleid van de gemeente, Hubert Schokker, met algemene stemmen benoemd. Als eerste bestuursdaad nam hij op vrijdagochtend een speciale cadeaudoos met fairtrade producten in ontvangst. De cadeaudoos was bedoeld als bedankje aan de gemeente, die een concrete bijdrage levert aan een eerlijke wereld onder andere door het schenken van Fairtrade koffie en thee op het gemeentehuis. In zijn dankwoord zegde wethouder Schokker blijvende steun toe voor de Fairtrade campagne in Voorschoten. Met name ook voor het streven van de werkgroep om het aantal deelnemers uit te breiden met de kantines van sportverenigingen en bedrijven.