Afbeelding
Foto:

Van noten spelen naar samen muziek maken

Heb je zin om in een orkest te spelen en vraag je je af of je het juiste niveau hebt en of Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten een orkest is dat bij jou past, dan is er op zaterdag 18 maart gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken.

Tijdens de Openbare Repetitie spelen we een paar stukken die een beeld geven van het repertoire en de moeilijkheidsgraad. Gaandeweg merk je hoe, onder de bevlogen leiding van onze dirigent Aikaterini Sampakou, de noten van de verschillende partijen zich voegen tot een prachtig samenspel. Wil je meespelen, meld je dan aan bij Sinfoniettavoorschoten@gmail.com. Je krijgt de bladmuziek per mail toegezonden. Zowel blazers als strijkers zijn welkom.

‘Als je in een leuk orkest wilt spelen, dan is Sinfonietta Voorschoten de place to be’ verklaart hoboïst Chris. Zelf speelt hij nu al weer vier jaar bij Sinfonietta. ‘De muziekkeuze vind ik prettig gevarieerd: van klassiek tot modern en af en toe barok. Niet te simpel. Je moet er je best voor doen en ook thuis studeren. De dirigent legt de lat hoog genoeg om het een uitdaging te laten blijven en stimuleert je om het beste te geven.’ Chris is op zijn vijftiende met hobo begonnen en er niet meer mee gestopt. Via jeugd- en studentenorkesten kwam hij bij allerlei kamerorkesten terecht en nu dus bij Sinfonietta. ‘Ik ben hartelijk verwelkomd bij dit orkest. De sfeer is goed en de onderlinge saamhorigheid groot. Je kan hier nog iedereen leren kennen en dat geeft een band en bevordert het samen muziek maken.’

De openbare repetitie vindt plaats op zaterdag 18 maart van 15:00 uur tot 16:30 uur in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten. Voor meer informatie en aanmelden: sinfoniettavoorschoten@gmail.com.

Sinfonietta repeteert wekelijks op dinsdagavond in het Cultureel Centrum van Voorschoten. We zoeken strijkers (1e viool, altviool, cello) en een hoornist.