Afbeelding
Foto:

Vocal jazz van het Simone Honijk Kwartet en trompettiste Ellister van der Molen

Vorige maand was het instrumentale jazz dat de klok sloeg bij Jazz Sociëteit Wassenaar. Het New Yorkse trio van drummer Philippe Lemm – op tournee door Europa – gaf een werkelijk indrukwekkend concert en deze drie jonge musici lieten hun publiek horen én voelen dat de jazzmuziek iedere generatie opnieuw wordt uitgevonden. 

Maar zondagmiddag 12 maart a.s. tapt de JSW uit een ander vaatje, en wordt het weer eens tijd voor vocale jazz van hoog niveau. Die eer valt die middag ten deel aan Het Simone Honijk Kwartet, dat het publiek in Wassenaar zal laten genieten van een mix van evergreens uit het brede mainstream jazzrepertoire tot en met eigentijdse swingende jazzsongs. Met als kers op de taart als gastsoliste niemand minder dan Ellister van der Molen op bugel en trompet!
Soms duurt een muzikale roeping wat langer dan normaal. Zoals bij Simone Honijk, die op 38-jarige leeftijd besloot haar hart te volgen, en te starten met de opleiding Jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds Simone deze opleiding in 2004 met een prachtig resultaat heeft afgesloten, timmert zij als zangeres flink aan de weg. Zo volgde Simone Honijk lessen bij gerenommeerde zangeressen als Greetje Kauffeld en Nancy Morana. Ook had Simone de eer om geruime tijd door niemand minder dan Deborah J. Carter persoonlijk gecoacht te worden.
Inmiddels heeft Simone Honijk drie cd's op haar naam staan en trad in diverse theatervoorstellingen op. Simone's voorliefde voor de jazz-zang is in de loop der jaren alleen maar groter geworden. Vollédig thuis in diverse stromingen van de moderne jazzmuziek is het met name de mainstreamjazz waar Simones kwaliteiten als zangeres en performer het best tot hun recht komen. Daarbij gaat zij ook het zogenoemde ‘scatten' niet uit de weg, waarbij de woorden in een nummer door ritmische keelklanken worden vervangen.
Met als gastsolist Ellister van der Molen op bugel en trompet maakte het Simone Honijk Kwartet in 2016 het album From this moment on. Een door de muziekpers uitstekend ontvangen produktie, waarin Simones eigen composities en enige jazz standards op verrassende wijze worden gecombineerd. Of zoals Jazztival.nl het schreef : (..) "Het album is een stap naar een meer eigentijds repertoire, aangevuld met juweeltjes uit de jazztraditie”.
Dus kom voor een middag genieten van vocale jazz zondag 12 maart om 16:00 uur naar het Jazztheater Het Deijlerhuis in Wassenaar. Lekker onderuitgezakt in een comfortabele stoel onder het genot van een drankje, stukjes kaas en worst en/of een bitterballetje eventjes de zorgen van alledag vergeten. Voor nadere info en online kaarten: www.jazzsocieteitwassenaar.nl
Tekst: Hans Groeneveld