Afbeelding
Foto:

Nieuw prentenboek voor nieuwsgierige kinderen

Nieuw prentenboek 'Noeja het nijlpaard. Avontuur op de Nijl'. Het debuut van auteur Timo Epping uit Voorschoten met illustraties van Veronica Nahmias.

In de nieuwe reeks Dieren door de tijd van Clavis Uitgeverij is de eerste titel verschenen: Noeja het nijlpaard. Avontuur op de Nijl. In dit avontuurlijke prentenboek nemen Timo Epping en Veronica Nahmias de jonge lezers mee naar het oude Egypte. 

Het is het debuut van auteur Timo Epping, die in Voorschoten woont en als educator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden werkt. Samen met illustratrice Veronica Nahmias laat hij kinderen door verhalen kennismaken met mensen en dieren uit culturen van lang geleden. Het nijlpaard Noeja neemt zoals elke dag een ochtendduik in de Nijl, maar daar is het verdacht stil. Iedereen staat bij het paleis, want daar is prinses Kiya verdwenen. Ze is in de rivier gevallen en niet meer bovengekomen. Iemand moet haar redden! Noeja en zijn vriend Ibi de ibis twijfelen geen moment. Noeja het nijlpaard. Avontuur op de Nijl is een spannende zoektocht in een verrassende setting: het oude Egypte! Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 5 jaar.

Afbeelding