Afbeelding

Concert Kamerorkest Sinfonietta bij Adegeest

Algemeen

Op zondagmiddag 29 januari was het zover: het eerste concert van Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten onder leiding van de nieuwe dirigent Aikaterini Sampakou bij Woonzorgcentrum Adegeest. Het concert was speciaal bedoeld voor de bewoners, die door hun begeleiders de mooie grote zaal werden binnengebracht. Velen maakten gebruik van een rolstoel of rollator. Geen stoel bleef onbezet.

Het concert begon met Eine kleine Nachtmusik van Mozart. Het publiek luisterde ademloos. Ook de andere muziekstukken, waaronder Vivaldi, Händel en Schubert vielen goed in de smaak. Je kon een spel horen vallen. Dirigent Aikaterini Sampakou wist met expressieve, elegante handbewegingen de muzikale intensiteit van gevoelige passages prima op de orkestleden over te brengen. Fluitiste Daniëlle liet in een solo het energieke gezang van de putter horen, zoals dat door Antonio Vivaldi is gecomponeerd.

Hoornist Han speelde de prachtige solopartij van het muziekstuk Romance van Saint-Saens. Het concert eindigde met Salut d’Amour van Edgar Elgar. Een geweldig applaus volgde.

Een enthousiaste mevrouw in een rolstoel: ‘Prachtig! Geweldig! Het mooiste vond ik het eerste stuk: Eine kleine Nachtmusik van Mozart’. Haar buurvrouw vulde aan: ‘Vroeger ging ik nog wel eens naar een concert. Wat fijn dat het nu ook bij Adegeest kan. Ik vond het geweldig!’ De organisatie sprak de wens uit om in de toekomst Sinfonietta weer uit te nodigen.

Op zaterdagmiddag 18 maart organiseert Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten een openbare repetitie in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten. Wie een keer in een orkest wil meespelen en/of vrijblijvend wil kennismaken met het orkest is van harte welkom. Zie voor meer informatie: www.sinfoniettavoorschoten.nl