Afbeelding
Foto:

Wassenaar weer in de ban van het ‘International Chamber Music Festival Wassenaar'

Van 15 tot en met 18 juni is Wassenaar weer de verblijfplaats van een keur van internationale musici uit o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest en de Berliner Philharmoniker, hier naar toe gehaald door de in Wassenaar wonende violiste Irina Simon-Renes. Het is de veertiende maal dat zij de artistiek directeur is van dit kamerfestival en ook dit jaar heeft zij kans gezien een aantal muzikale gebeurtenissen op hoog niveau in ons dorp te doen plaats vinden.

Irina is Roemeense van geboorte, heeft haar vioolopleiding genoten in Boekarest en Berlijn en daarna, als orkestlid, gewerkt in Hamburg en München. Momenteel is zij aanvoerder van de 2e violen bij het Stuttgarter Kammerorchester. Daarnaast wordt zij veel gevraagd deel te nemen aan concerten van vooraanstaande orkesten over de hele wereld. Irina is gehuwd met de Nederlandse dirigent Lawrens Renes, o.a. de reden dat zij al jaren in Wassenaar woont.
“Ik heb dit festival opgericht omdat ik vind dat Wassenaar zo’n kamermuziekfestival waard is” zegt Irina, “Concertgebouw kwaliteit niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Niets is leuker dan te zien hoe de ogen van kinderen oplichten als zij ons horen en zien als wij muziek maken. Dit jaar geven wij in Kasteel Wittenburg een speciaal kinderconcert samen met actrice Kiki Jaski, waarin een verhaal wordt verteld, over ridders, draken, prinsen en prinsessen, waarbij de kinderen mee mogen doen en na afloop met ons kunnen praten en op onze instrumenten mogen spelen. Het is die dag vaderdag en het is toch leuk als vaders (en moeders, opa’s en oma’s) dit als kadootje krijgen. Er zijn nog kaarten hiervoor beschikbaar en die kunnen worden gekocht op onze website chambermusicfestival-wassenaar.nl als ook op de dag zelf aan de deur van de Wittenburg en de Dorpskerk.
Volgende week vertelt Irina in deze krant nog meer over de andere concerten van dit festival, die worden gegeven onder het motto ‘Hommage aan Eva’:
Op 15 juni geven Irina en haar mede musici leiding aan de leerlingen van ‘School voor jong talent' van het Haags Conservatorium, op 16 juni is er een openbaar concert in ‘Museum Voorlinden', op 17 juni weer een openbaar concert in de Dorpskerk en op 18 juni de boven vermelde kindervoorstelling in ‘Kasteel Wittenburg', waar ook vaders, moeders, opa's en oma’s van harte welkom zijn.

Kaarten verkrijgbaar, zie chambermusicfestival-wassenaar.nl als ook bij de deur van Kasteel Wittenburg en bij de Dorpskerk.