Afbeelding
Foto:

Renovatie Jongeren Ontmoetingsplaats Dr. Mansveltkade komt eraan

In januari van dit jaar vond een succesvolle bijeenkomst plaats waarbij meer dan 50 jongeren uit Wassenaar aanwezig waren. Tijdens deze bijeenkomst werden verschillende onderwerpen besproken die betrekking hebben op het dorp. Een van de belangrijkste kwesties die naar voren kwam, was de behoefte aan een opknapbeurt voor de Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) aan de Dr. Mansveltkade, evenals de wens om een binnenruimte te hebben waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Het jongerenwerk heeft sindsdien hard gewerkt aan beide punten en er is goed nieuws te melden.

Wat betreft de binnenlocatie zal er binnenkort officieel meer informatie beschikbaar zijn, maar de vooruitzichten zijn positief. Er wordt momenteel gewerkt aan het realiseren van een binnenruimte waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen ondernemen.

Daarnaast staat de renovatie van de buitenlocatie op korte termijn op de planning. In januari hebben jongeren aangegeven wat zij belangrijk vinden voor de JOP. Hierbij zijn onder andere verlichting, een extra prullenbak en het schoonmaken en opknappen van de JOP zelf genoemd. Naast het opfrissen van de faciliteit, zal het jongerenwerk samen met de jongeren ook zorgen voor een frisse en moderne uitstraling. In samenwerking met een kunstenaar zal er een ontwerp worden gemaakt dat samen met de jongeren op de JOP zal worden aangebracht met graffiti. Het uiteindelijke doel is om de JOP dusdanig te renoveren dat jongeren er elkaar graag blijven ontmoeten en dat de voorziening weer een positieve uitstraling heeft voor de buurt.