Afbeelding
Foto:

Burgemeester feliciteert diamanten echtpaar Singh

Voor iedereen die sceptisch staat tegenover gearrangeerde huwelijken...hier zijn we 60 jaar later, nog steeds samen en gaan sterk door! Ons verhaal begon met een bruiloft in Lucknow, India, van twee bijna volslagen vreemden. Ik had net mijn technische studie in het VK afgerond en werkte voor Shell Oil in Bombay. Mijn bruid was net klaar met haar opleiding en was verbluft door het idee om naar Bombay te verhuizen en alle opwinding van een Indiase bruiloft.

Toen het stof was neergedaald, vonden we eindelijk de tijd om elkaar te leren kennen en te genieten van het leven in de opwindende grootstedelijke wereld van Bombay in de jaren '60. De volgende 15 jaar waren een wervelwind van drie kinderen, avondlessen zodat mijn vrouw haar bachelor en master kon halen en toenemende verantwoordelijkheden voor mij in mijn werk bij Shell. Het leven zit vol met wendingen en ons lot leidde ons naar Nederland toen India in 1977 een politieke verandering doormaakte en veel buitenlandse bedrijven begon te nationaliseren, waaronder Shell. Ik kreeg een baan aangeboden bij Shell in Nederland en zo kwamen we, koffer in de hand met 3 jonge kinderen, in de zomer van 1978 in Nederland aan. Die veerkracht en het vermogen om vreugde te vinden, is altijd onze reddende genade geweest en heeft ons naar dit punt in ons leven geleid. Ik werd senior executive bij Shell en ging op 60-jarige leeftijd met pensioen. Te jong voor pensioen had ik het geluk een aanbod te krijgen dat te mooi was om te laten liggen om Senior VP voor Reliance te worden bij hun Jamnagar-raffinaderij in Gujarat, India. Het werk was enorm uitdagend omdat de raffinaderij de grootste en meest complexe ter wereld is en het werk was 7 dagen per week. We verbleven 10 jaar in India, maar na een tijdje werd de aantrekkingskracht van familie te sterk en verlangden we naar een rustiger leven. 

Nu wonen we in het complex Schouwenburgh, omringd door prachtige natuur en in gezelschap van familie en vrienden. Mijn oudste dochter en zoon hebben zich beiden met Nederlandse partners in Nederland gevestigd en hebben een zeer succesvol leven opgebouwd. Onze middelste dochter is naar Californië verhuisd waar zij na haar studie bij Stanford Universiteit een chirurg is geworden, maar komt elk jaar op bezoek. We hebben nu in totaal 8 kleinkinderen en kijken uit naar de eerste bruiloft binnenkort.