Christian de Kousemaeker (links) en Joost Welp (rechts).
Christian de Kousemaeker (links) en Joost Welp (rechts). Foto: Van Reijn

Welp Makelaardij overgenomen door Christian de Kousemaeker

NVM-Makelaar Christian de Kousemaeker (48) is vanaf heden de nieuwe eigenaar van Welp Makelaardij in Wassenaar. Daarmee neemt hij het stokje over van Joost Welp (44), die het kantoor de afgelopen decennia leidde. Welp blijft als adviseur en taxateur betrokken en gaat zich daarnaast elders op een nieuwe uitdaging storten. De Kousemaeker heeft twintig jaar ervaring in de vastgoedbranche. Hij werkt sinds 2020 bij Welp Makelaardij.

Beide heren kennen elkaar al twintig jaar en komen alle twee uit een makelaarsnest. Joost Welp: “Dat alleen al schept een band. Toen Christian bij ons kwam werken, gaf hij al aan dat hij bij een goede klik op termijn graag partner wilde worden. Dat gaf mij de ruimte om na te denken over een tweede carrière. Ik kan het kantoor nu met een gerust hart en in goed vertrouwen aan hem overdragen.” De Kousemaeker: “Ik zal het mooie bedrijf met veel enthousiasme voortzetten. Voor de huidige klanten verandert er zo min mogelijk. Uiteraard blijft ook de naam gehandhaafd, die is een begrip in Wassenaar en omstreken.”
Welp Makelaardij werd aan het begin van de eeuw opgericht door Joost Welp en zijn vader Wim, die al sinds 1977 in het vak zat en in 2018 overleed. Sinds de oprichting van het kantoor heeft Welp Makelaardij zo’n 2500 transacties in en om Wassenaar begeleid. Welp: “Sommige van onze klanten komen al dertig jaar bij mijn vader of bij mij. Het investeren in goede langetermijnrelaties is misschien wel het allerbelangrijkste kenmerk van ons kantoor. Het is ook een absolute must als je dit vak uitoefent in Wassenaar.”

Dat beaamt De Kousemaeker. “Mijn relatie met Joost is er ook zo een. Voordat ik makelaar werd, had ik een eigen bedrijf in de aankoop, restauratie en verkoop van vastgoed en was ik ook klant bij hem. In 2003 was ons eerste zakelijke contact. Ik waardeer het enorm aan Joost dat hij altijd zijn afspraken nakomt en snel reageert. Aan die integriteit neem ik een voorbeeld. Daarbij is hij een echte professional.” De achternaam van De Kousemaeker is een bekende onder ingewijden in de makelaardij. “Mijn vader zat al vroeg in het vak en schreef boeken over vastgoed die ook gebruikt werden in de makelaarsopleiding. Hoewel ik een lange staat van dienst in het vastgoed heb, heb ik pas in 2019 de switch naar de makelaardij gemaakt. Ik begrijp dus goed dat Joost na al die jaren ook aan een switch toe is. Onlangs ben ik beëdigd als NVM-Makelaar, waar ik erg trots op ben. Daarbij vind ik het ontzettend leuk dat ik de makelaardij kan combineren met het ondernemerschap.”

Met De Kousemaeker blijft Welp Makelaardij in handen van iemand die Wassenaar goed kent. “Mijn ouders komen er vandaan en ik ben in Wassenaar getogen”, aldus de nieuwe eigenaar van het kantoor. “Joost en ik hebben allebei onze stages gelopen in Amsterdam en je merkt toch dat de contacten daar veel vluchtiger zijn. Hier in Wassenaar heerst meer gemoedelijkheid en is mond-tot-mondreclame heel belangrijk. Sommige klanten kennen we al decennia in die hoedanigheid en andere plaatsgenoten die klant worden kende ik al zijdelings uit het dorp. Twee huizen die we momenteel in onze portefeuille hebben, heb ik ooit met mijn oude bedrijf zelf gekocht, opgeknapt en weer verkocht.”