Afbeelding
Foto:

Agenda

3 JUNI

Weekend tentoonstelling/evenement Oekraïense Vluchtelingen in Moldavië, 3 en 4 juni 2023 in Museum Voorschoten. Tentoongesteld worden de persoonlijke verhalen en foto’s van Oekraïense vluchtelingen die in buurland Moldavië worden opgevangen.Tijdens uw bezoek maakt u kennis met de Moldavische en Oekraïense cultuur in de vorm van hapjes en drankjes, muziek en lokale producten en artikelen. Zo is er mogelijkheid om verschillende wijnen te proeven en te kopen. Verder kunt u ter plekke nadere informatie krijgen en vragen stellen over de situatie van de vluchtelingen en Moldaviërs, evenals over onze doorlopende hulp en acties voor Moldavië en Oekraïense ontheemden. We hopen u te mogen ontvangen! Locatie: Museum Voorschoten, Voorstraat 17, 2251 BL Voorschoten. Datum: 3 & 4 juni. Tijd: 12:00 - 17:00 uur (op beide dagen). Info: www.hartvoordeoogst.nl

Voorschoten - Komend weekend, 3 en 4 juni van 10-13 uur, zijn twee tuinen op het Volkstuincomplex (naast zwembad het Wedde) gratis te bezoeken. Beiden zijn natuurvriendelijk aangelegd en worden ook zo onderhouden. Slakken, vogels, insecten, salamanders en woelmuizen leven rondom groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen. Zonder bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest zijn er kleine paradijsjes ontstaan. Een natuurlijk evenwicht is in elke tuin mogelijk dus laat je inspireren en adviseren. Op de schooltuin (tuinnr 339) zijn kinderen welkom om het blote voetenpad uit te proberen. Voor alle leeftijden is er een spel en een kopje kruidenthee. Bezoekers van de VerWonderTuin (tuinnr. 304) mogen een zakje zaad van de boomspinazie meenemen. Het hele jaar bloeien er eetbare planten in de tuin met kas. Van Aalbes tot Zeebiet. Volg de vlaggen en de borden naar de geopende tuinen vanaf het clubhuis aan Tuinderspad nr 1, Voorschoten.

Fietsfestival op zaterdagochtend 3 juni. Morgen vindt het 1e Fietsfestival plaats in en rondom het Deijlerhuis aan de Hofcampweg 3 voor jong en oud tussen 10:00 en 12:00 uur.Er is een fiets-stuntparcours, schmink en ijs voor de kinderen en voor ouderen een e-bike training en testritten op 3- of 4 wielers. Alle kinderen kunnen een fietscheck krijgen, zeker handig voor kinderen uit de leeftijd groep 7 die binnenkort fietsexamen doen.Wees welkom!

4 JUNI

Voorjaarswandeling landgoed de Horsten. Op zondag 4 juni aanvang 14 uur organiseert het IVN leidse regio een voorjaarswandeling op landgoed de Horsten in Wassenaar. De thema's van deze wandelingen zijn voorjaarsbloeiers en het strandwallenlandschap. De wandeling begint om 14 uur en duurt ongeveer 2 uur. We zullen in het bos en de polder kunnen genieten van alle voorjaarsverschijnselen. Welke planten bloeien er? Welke vogel horen we daar uitbundig zingen? Misschien zien we ook al jonge bos en weidevogels. Op een koninklijk landgoed hoort natuurlijk ook koninklijk wild. Het is altijd spannend wanneer tijdens een boswandeling een ree ons pad kruist. Wilt u dit ook meemaken? Kom dan op zondag 4 juni naar landgoed de Horsten in Wassenaar, ingang Papenweg. Goed schoeisel is aan te bevelen. Komt u met de auto dan dient u € 3 parkeergeld te betalen. We stellen het op prijs wanneer u zich voor deze wandeling van te voren opgeeft. Dit kan via: doeninpoldergroen@gmail.com o.v.v. Horstenwandeling.

7 JUNI

Zomerbridge in juni en augustus bij bridgeclub NRT. Bij de meeste bridgeclubs in Wassenaar nadert het einde van het reguliere seizoen. Gelukkig organiseren verschillende Wassenaarse bridgeclubs drives in de zomermaanden. Bridgeclub NRT doet dat in de maanden juni en augustus. U bent als bridgepaar van harte welkom in het Deijlerhuis, Hofcampweg 3 op woensdagmiddag, Wij beginnen op 7 juni om 13.30 uur. We spelen 6 ronden. Het inschrijfgeld bedraagt 4 Euro per paar. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk. U kunt zich vanaf 13.00 melden bij de wedstrijdtafel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Norga Simons 070 511 75 30 of 06 11 17 44 76.