Afbeelding
Foto:

Top Tennis in Wassenaar

“Weet je dat je tegenwoordig de top van de Nederlandse tennissers bij de heren kunt zien spelen bij onze club in Wassenaar” ? zegt Peter Poot, direkteur van de onderneming ‘Chipshol’ en lid van de tennisclub ‘Lawn Tennisclub Oud Wassenaar’ aan de Groen van Prinstererlaan nr.5.

Zijn bedrijf sponsort het 1e team van de competitie ’17 Plus Topklasse’ in Nederland van ‘Oud Wassenaar’. Afgelopen zaterdag zat hij te kijken naar de tenniswedstrijden tussen Roland Stuurman(23) en Stephan Fransen(34) van ‘Oud Wassenaar’ tegen spelers van het bezoekende team ‘Vleuten de Meern’.’17 Plus Topklasse’ is de eredivisie van de Tennis Bond en bestaat uit een wedstrijdreeks tussen acht van de beste tennisclubs uit ons land. Die reeks wordt gespeeld op zaterdagen in het voorjaar en bestaat uit vier singels (wedstrijd tussen twee heren) en twee dubbels (wedstrijd tussen vier heren) om het kampioenschap van Nederland. ‘Oud Wassenaar’ zegt Arnout van Weelde, één van de vier leden van dit team, “bestaat uit Lennard van Weelde, Roland Stuurman, Stephan Fransen en mij.

Met spanning kijkt Peter naar de wedstrijden van Roland en Stephan in een match van een niveau dat niet hoeft onder te doen van dat van wedstrijden, die men op de televisie kan zien van tennis matches op bijvoorbeeld het internationale tournooi van Roland Garos. Razendsnel schieten de ballen heen en weer, hoog in de opslag genomen, met veel ‘topspin’ of met beheerste ‘backspin’ geslagen, om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Kortom, een spelniveau, waar de liefhebber van deze prachtige sport met veel plezier naar kan kijken. Slechts een handjevol toeschouwers staan langs de beide banen van het spel te genieten. “Onze spelers” zegt Arnout nog “behoren zo ongeveer tot de nummers 34 en vlak daaronder, van Nederland en doen ook mee met kleine en grote internationale toernooien”. De uitslag zaterdag was : 2 singles winst en 1 double winst voor ‘Vleuten’ en 2 single winst en 1 double winst voor ‘ Oud Wassenaar’. Einduitslag dus: 3-3.

Dus als je tenniswedstrijden op internationaal niveau ‘live' wilt zien hoef je niet naar Wimbledon of Parijs te gaan, maar kan je ook hier in Wassenaar daarvan genieten. Bovendien hoef je bij ons geen entree te betalen. De wedstrijden beginnen op deze zaterdagen om één uur ‘s middags en duren gemiddeld tot half zeven in de avond.

Deka Wielenga