Afbeelding
Foto:

Agenda

26 MEI

Van 26 mei tot en met 25 juni Kunst uit Voorschoten in de Wassenaarse Molen. Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 25 juni exposeren 13 leden van de Voorschotense Kunstkring (VKK) bij Kunstgroep Wassenaar (KW) in Korenmolen Windlust, Molenplein 10 A Wassenaar. Voor het Wassenaarse publiek een uitgelezen mogelijkheid om hoogwaardige kunst uit de buurgemeente heel dicht bij huis te bekijken. En voor beide kunstenaarsgezelschappen een gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen.VKK en KW kennen elkaar al lang. Zelfs stond een befaamd kunstenaar als Paul Citroen aan de wieg van beide clubs. En waren meerdere beeldend kunstenaars lid van alle twee. Maar er was nog nooit samenwerking op expositiegebied. Dat verandert nu. Twee- en driedimensionaal werk. De 13 exposanten brengen heel gevarieerd werk in. Van ijzeren sculpturen, beeldhouwwerk en keramiek tot kunstzinnig bewerkte foto’s, etsen, aquarellen en olieverven. Ze geven samen een mooie indruk van wat er door de Voorschotense Kunstkring wordt gecreëerd. En voor liefhebbers van beeldende kunst een uitgelezen mogelijkheid om hun collectie met nieuwe objecten uit te breiden, want de meeste kunstwerken zijn (voor zeer schappelijke prijzen) te koop.Tijdens de expositieperiode kan de tentoonstelling op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur worden bezocht. Op maandag 29 mei (2e Pinksterdag) is men ook van 14 tot 17 uur open. Meer informatie over de deelnemende kunstenaars en de tentoongestelde werken vindt u op www.voorschotensekunstkring.nl. U kunt de VKK ook volgen via Facebook: www.facebook.com/VKKVoorschotenseKunstkring.

28 MEI

Buurtsoep Wassenaar. Zondagmiddag 28 mei om 12:00 is er weer de maandelijkse Buurtsoep. Iedereen is welkom! Verbinding met een kopje soep. De Buurtsoep wordt reeds jarenlang in meerdere plaatsen in Nederland georganiseerd. De Buurtsoep is er voor iedereen die onder het genot vaneen heerlijke kop soep en een lekker broodje gezellig samen willen komen. Gewoon zomaar, om elkaar te ontmoeten of alleen maar een praatje. Er zijn geen kosten aan verbonden en je hoeft je niet op te geven Kom je ook? De Buurtsoep wordt georganiseerd door de Buurtkerk Wassenaar, en vindt op de laatste zondag van iedere maand plaats. Kom je gezellig langs? We zien je graag! Zondag 28 mei 12:00 in het Deijlerhuis, Hofcampweg 3 in Wassenaar.

29 MEI

Landelijke Open Kerken Dag: Lezing over interieur Dorpskerk, Plein 3 te Wassenaar op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023, om 10.30 uur. Het Catharijne Convent te Utrecht heeft een nieuwe inventarisatie gemaakt van het interieur van de Dorpskerk te Wassenaar. Dick den Ouden, oud-bestuurslid van de Historische Vereniging Oud Wassenaer, oud docent van het Rijnlands Lyceum, en kenner van de historie van de Dorpskerk, zal op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023, om 10.30 h een lezing geven over het interieur van de Dorpskerk aan de hand van het door het Catharijne Convent opgestelde rapport. U wordt van harte uitgenodigd om deze lezing, die een uur zal duren, bij te wonen. Na afloop is er koffie en thee met taart.