Groepswinnaar bij de jeugd: vier Meisjes met de Parel door Kunstvak V4 Rijnlands Lyceum. Foto: Patrick Kop.
Groepswinnaar bij de jeugd: vier Meisjes met de Parel door Kunstvak V4 Rijnlands Lyceum. Foto: Patrick Kop. Foto:

Record aantal aanmeldingen Wassenaarse Cultuurprijs

Vervolg voorpagina:

Door John Schrader

Nu kwam de prijsuitreiking heel dichtbij; wie zou dit jaar de winnaar of winnares zijn? Wilma Wassenaar presenteerde alle 30 (!) inzendingen die alle van hoge kwaliteit waren. Zij roemde de scholen, verenigingen en ouders die volop support gaven. Vervolgens vertelde Yvette van Caldenborgh namens de jury hoe moeilijk het was om de nummers 1 te vinden. In deze zomerse en enthousiaste sfeer van het Raadhuis gaf zij aan hoe alle deelnemers hadden gezorgd voor veel discussie binnen de jury. Zij bedankte alle kunstenaars en gaf aan hoe hoog de kwaliteit dit jaar was. Yvette gaf aan dat het echt Top-inzendingen waren; een daverend applaus voor alle kunstenaars was het gevolg. 

Bij de inzendingen jeugd werd 4 VWO van het Rijnlands Lyceum de winnaar; hier kwam de samenwerking van de leerlingen heel mooi terug in het kunstwerk. En € 750,- als prijs.

Hierna kwam de jeugd individueel aan bod; er was veel diversiteit en uit de inzendingen werd een top 3 gekozen. Sophie Timmermans, Genevieve Törnquist en Marcel Sutedja waren de kandidaten. Uiteindelijk werd Marcel gekozen als winnende vioolspeler. De prijs was hier € 500,-.

De laatste groep was van de volwassenen met 10 inzendingen; de top 3 werd hier gevormd door: Dons Deppe, The Passion Wassenaar 2022 en het van Wassenaer Orkest. Uiteindelijk werd het Van Wassenaer Orkest de winnaar; de € 2.500,- als stimuleringsprijs zal besteed worden aan de doelstelling om jong talent te stimuleren.

Na deze winnaars werden drie juryleden die gaan stoppen met hun jurywerk bedankt: Yvette van Caldenborgh, Karin Rahusen en Else van Dijk werden zo nog even in het zonnetje gezet.

Na alle bloemen en felicitaties voor de winnaars werden er nog foto’s genomen en kon iedereen genieten van een hapje en drankje. Een fantastische en geweldige cultuurmiddag werd zo afgesloten op Raadhuis de Paauw!