Afbeelding
Foto:

HGC Veteranen A Kampioen

HGC is afgelopen weekend kampioen geworden! Veteranen A, ook wel H30-1, staat met 14 punten voor op nummer 2 Hudito met nog 4 speelronden te gaan.

Dat mag dan ook eindelijk wel, want het elftal stroomt over van jong en oud talent: van oud captain van H1 Mike Husken, wereld en olympisch kampioen Bram Lomans, de wereldkampioenen 45+ captain Philip Kruseman, Vincent Hillen, Jorg Brouwer en Tom van Dijk, tot wereldkampioen 60+ Lau van Eesteren. Ook andere oud H1 spelers Maurice Marchee, Jan Willem Neuberg en Arjan Collee zijn er altijd bij. Jan Willem Neuberg heeft 20 jaar onafgebroken in de Hoofdklasse gespeeld voor HGC. Broer David Husken speelt ook al vele jaren op HGC en in VetA. Het elftal heeft goed en gezellig ingekocht met Frans Corten, Mark Lamers, Michiel van Zeeland, Lennart Diepenveen, Jeroen Schuering, Michiel Prins, PJ Kramer en Willem van Rijt. De veteranen competitie wordt steeds jonger nu de minimum leeftijd is teruggebracht van 35+ naar 30+ met de bedoeling van de KNHB om de doorstroming van senioren naar veteranen makkelijker te laten verlopen. Clublegende Bram Lomans zal niet altijd beschikbaar zijn omdat hij ook coach is van HGC H1, maar er is genoeg andere kwaliteit aldus captain Philip Kruseman. 

Het wordt zeker interessant volgend seizoen want Wassenaar heeft nu twee H30+ teams in de overgangsklasse en het gaat een spannende strijd worden wie als eerste de felbegeerde hoofdklasse gaat halen.