Afbeelding
Foto:

“Deze vorm van dienstverlening vind ik helemaal top!”

Vraag Gudele Bloemers naar haar mening over het Digitaal Spreekuur en zij bewijst zich direct als de ideale ambassadeur van deze activiteit bij Bibliotheek Voorschoten. Louter enthousiasme en lovende woorden heeft Gudele over voor de deskundigheid en hulpvaardigheid van Anja Slegt, ook wel bekend als Digi-Anja die samen met de vrijwilligers Jan en Frieda de drijvende kracht achter het digitaal spreekuur vormt. “niets is zo frustrerend als je niet weet hoe het werkt. En dan zit je maar te klungelen. Het koste je zoveel energie als je het allemaal zelf moet uitvogelen. Ik werd op een gegeven moment zo boos. Mijn man zei toen: Anja is er dinsdag weer en zij legt het je heel geduldig uit, stap voor stap. Zo fijn!”

Toch had Gudele nog een wens. “van die korte gerichte workshopjes. Dat zou van mij nog wel meer mogen. Zoals wat je met je telefoon kan doen als je naar Parijs gaat” Omdat de bibliotheek en Anja graag willen stimuleren dat mensen hun digitale vaardigheden ook gebruiken voor alle léuke mogelijkheden is de DigiDinsdag in het leven geroepen. Niet alleen kan je elke dinsdag met al je vragen terecht bij het digitaal spreekuur, ook is er op dinsdagmiddag een workshop met allerhande handige onderwerpen zoals tweedehands kopen en verkopen online of muziek afspelen op je telefoon, maar ook leuke apps voor als je op reis gaat of wat kan je nou écht allemaal met google maps?

Gudele prijst deze laagdrempelige vorm van dienstverlening van de bibliotheek. “Ik heb het gevoel dat ik er met alles terecht kan.” Als ze Anja’s toegankelijke manier van uitleggen afzet tegen de vaak te snelle aanpak van studenten: “Ze snapt heel goed waarom je iets níet snapt. En wat ook héél belangrijk is: ze laat je je geen dummie voelen!”

Het Digitaal Spreekuur vindt elke dinsdag plaats in Voorschoten en Wassenaar, aanmelden is niet nodig. De DigiDinsdag workshops zijn op dinsdagmiddag om de week met Wassenaar in Voorschoten. Kijk voor alle onderwerpen en tickets op www.obvw.nl/leren of loop langs bij de balie in de bibliotheek!

Afbeelding
Afbeelding