Afbeelding

Blauw Zwart laat het er lelijk bij liggen

De trouwe Blauw-Zwart supporters die de reis naar Noordwijkerhout hadden ondernomen (en zich weer keurig gedroegen) keken vol verwachting uit naar de strijd tegen VVSB. Voor het zaterdagteam van die club is dit het laatste seizoen en stond er niet veel meer op het spel. De Lagerberg Verhuisgroep formatie had echter veel te winnen, zoals in de strijd om het kampioenschap.

Maar het pakte volledig anders uit, de Blauw-Zwarten speelden alsof er niets meer te winnen viel, terwijl de thuisclub fanatiek streed voor elke bal en er met volle inzet in kletsten. Het was niet dat het team van Alan Campfens geen inzet toonde, het was alleen niet genoeg. Niet genoeg qua veldspel en niet genoeg qua strijdlust. En zo kon de lager geplaatste ploeg uit Noordwijkerhout de potentiƫle kampioenskandidaat met maar liefst 5-0 afdrogen.
De thuisclub blufte Blauw-Zwart vanaf de eerste minuut fysiek af en dat leidde al na 5 minuten tot een 1-0 achterstand, na geklungel in achterin. De Lagerberg Verhuisgroep formatie kwam moeizaam in balbezit en was de bal ook snel weer kwijt. VVSB streed regelmatig op het randje en dan kan je gaan mopperen op de scheidsrechter of je stroopt de mouwen op en gaat de strijd aan. Dat laatste gebeurde toch te weinig.
Bij de rust was de stand nog 1-0, maar na 5 minuten in de tweede helft kon VVSB gemakkelijk het middenveld oversteken en de afvallende bal na de voorzet vloog onhoudbaar voor Danny Zwaan het doel in, dat was de 2-0. Daarna begon VVSB ook nog eens beter te voetballen en waren de rapen gaar. Iliass Assaban knalde een kwartier na rust nog wel een vrije trap fraai op de lat, maar dat was wel ongeveer het enige wapenfeit van de Blauw-Zwarten na rust. Vanaf de 70e minuut ging het ineens hard, binnen 20 minuten liepen de VVSB-ers uit naar een overwinning met vijf doelpunten verschil.
Helaas, mooier kan ik het niet maken, de Lagerberg Verhuisgroep formatie is geen schim meer van het team waar we in de eerste helft van de competitie van genoten. Het seizoen dreigt zo als een nachtkaars uit te gaan, maar we gaan ervan uit dat de nacompetitie de Blauw-Zwarten weer nieuwe impulsen geeft en zijn zeer benieuwd naar de afloop van dat avontuur.