Afbeelding
Foto:

Blauw-Zwart JO8-1 dendert door ten koste van Sporting Leiden

Tijdens de mini-break in verband met de meivakantie is de batterij bij zowel de spelers, de begeleiding en de ouders weer opgeladen. Na vakanties in het buitenland en/ of deelname aan het grandioze Minikamp op Blauw-Zwart mochten we eindelijk weer lekker gaan voetballen. De vraag was wel hoe de boys fysiek uit die mini-break waren gekomen. De eerste testresultaten waren positief, maar het blijven data.

De vorige wedstrijd stegen Sporting Leiden eindigde in een 3-3 gelijkspel. De verwachting was dus dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Wegens ziekte kon Chris deze wedstrijd helaas niet meespelen en dus moest de Blauw-Zwart JO8-1 - Orange Transport- brigade het deze wedstrijd doen zonder wisselspeler.
Om exact 9 uur klonk het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. De JO8-1-boys gaven vanaf het begin het signaal richting de tegenstander dat er vandaag niks te halen was. De Blauwen lieten zien waar ze goed in zijn: van achter uit opbouwen, de bal naar elkaar overspelen en de vrije man zoeken. Ook onze backs Pim en Brendan trokken vaak mee ten aanval.
Het spel van Sporting bestond voornamelijk uit lange ballen naar voren en dan kijken of hun spits er iets goeds mee kon doen. De verdediging met Brendan, Jack en Pim stond echter als een huis. En als er dan een schot op doel was, stond onze betrouwbare keeper Zakariya op z’n post.
Sporting Leiden had geen antwoord op ons spel. De ruststand was, ondanks de vele gemiste kansen, 6-0 in het voordeel van de blauwzwarten door mooie doelpunten van Jack, Joshua en Bowis. Jack gaf zelf aan dat dankzij zijn vakantie op Malta hij 2 keer kon scoren. Hij is echt op trainingskamp geweest dus.
In het derde kwart werd het spel van de Blauw-Zwart JO8-1 -Orange Transport - brigade echter slordig. De bal werd niet meer overgespeeld en de duels niet meer gewonnen. Het leek wel of de boys dachten dat de drie punten al binnen waren en het restant van de wedstrijd op halve kracht uitgespeeld kon worden. Dit zorgde ervoor dat Sporting er weer een beetje in ging geloven en uiteindelijk ook nog 3 doelpunten kon maken. De eindstand was dus 6-3 en wederom 3 punten voor de Bauwen.
Op zaterdag 20 mei is alweer de laatste competitiewedstrijd uit bij Rijnsburgse Boys.

Afbeelding