Afbeelding
Foto:

Open Dag kinderen 4 t/m 9 jaar op het Koninklijk Conservatorium

Op zondag 14 mei organiseert het Koninklijk Conservatorium een Open Dag voor de jongste jeugd: de PI Braderie. Kinderen van 4 t/m 9 jaar die heel graag een instrument willen spelen, of al begonnen zijn, kunnen zelf verschillende instrumenten komen uitproberen, waarna het mogelijk is je in te schrijven voor één van de cursussen die starten in september. Uiteraard is het hele gezin welkom tussen 10:00 en 14:00 uur in het domein van het Koninklijk Conservatorium in Amare in Den Haag.

Naast diverse presentaties door docenten en de kinderen die al lessen volgen op het conservatorium, zijn de docenten van onze cursussen PI en BASIS aanwezig om de kinderen te begeleiden bij het leren kennen van de instrumenten.

Ieder kind dat wil deelnemen kan apart worden aangemeld via een apart formulier. Je krijgt dan enkele dagen voor de PI Braderie te horen op welke starttijd je kind of kinderen zijn ingedeeld. De link naar het formulier en alle belangrijke informatie voor aanmelding is via deze link terug te vinden.

PI: muziek voor kleuters is een muziekprogramma voor kleuters vanaf 5 jaar met een duidelijke aanleg voor muziek. De instrumenten waar zij uit kunnen kiezen zijn viool, cello, contrabas, blokfluit, piano, accordeon, slagwerk en harp.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er BASIS: blaasinstrumenten voor kinderen. Een innovatief programma waarin klankvoorstelling, samenspelen, componeren en improviseren centraal staan bij het leren bespelen van de instrumenten uit het klassieke blaaskwintet; fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.

Het Jong KC Kinderkoor bestaat uit kinderen tussen 6 en 10 jaar. Door samen te zingen en bewegen op muziek maken zij zich spelenderwijs een groot aantal muzikale vaardigheden eigen. Het plezier van het samen musiceren staat hierbij centraal.

Het is uiteraard ook mogelijk je (kind of kinderen) al aan te melden voor de cursussen PI, BASIS en Kinderkoor.