Afbeelding
Foto:

Jonge solisten spelen sterren van de hemel in Dorpskerk

Klassieke muziekliefhebbers konden maandagavond 8 mei hun hart ophalen tijdens een door Lions Wassenaar-Duin georganiseerd concert in de Dorpskerk. Twee jonge musici, harpiste Merle van der Lijke (18 jaar) en pianist Alexander Jansen (18 jaar) speelden apart van elkaar een aantal prachtige muziekstukken. Beide musici hebben al meerdere toonaangevende prijzen gewonnen, waaronder die van het Prinses Christina Concours. In een introductie werd verteld over het PCC waar jonge muzikanten in de leeftijd van 12 t/m 19 hun talenten kunnen ontwikkelen.

Door Loes Rietvelt

Merle beet de spits af. Na een introductie waarin zij zelfverzekerd vertelde hoe lastig het soms was school te combineren met een serieuze muziekstudie, speelde zij twee muziekstukken, Impromptu-Caprice geschreven door G. Pierné en Féerie van M. Tournier. De twee composities werden niet alleen foutloos, maar ook vol passie uitgevoerd, het publiek luisterde ademloos toe. Datzelfde gold voor het pianospel van Alexander. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een heel cv waarop vele belangrijke prijzen staan. Hij speelde op een prachtige Bösendorfer vleugel stukken van Brahms, de vrij onbekende Albeniz, Debussy, Chopin en een door hemzelf gecomponeerde compositie. Na afloop waren er bloemen en kregen beide musici een welverdiende staande ovatie.

Opmerkelijk was dat de kerkzaal redelijk was gevuld, niet omdat er te weinig belangstelling is onder Wassenaarders voor klassieke muziek, maar omdat pas in een heel laat stadium bekend werd dat het concert doorgang kon vinden. “Dat willen we volgend jaar anders organiseren”, bedacht een Lionslid. “We willen iedereen ruim voor aanvang informeren zodat iedere liefhebber kan luisteren naar deze schitterende muziek.” Luistert u ook graag naar klassieke muziek en draagt u jonge musici een warm hart toe dan is het wellicht interessant een kijkje te nemen op www.christinaconcours.nl. Wilt u een concert bijwonen dan is het handig volgend jaar rond april/mei in de gaten te houden of er wellicht weer een muzikale avond door Lions Wassenaar-Duin wordt georganiseerd in de Dorpskerk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding