Afbeelding
Foto:

Een groene bevrijdingsdag in De Kieviet

Op vrijdag 5 mei waren een aantal vrijwilligers van de Groencommissie van Park De Kieviet weer hard aan het werk om ‘hun’ pluktuin te ontdoen van onkruid zodat het straks weer volop met mooie kruiden en kleurige planten staat.

Na de prachtige en groene renovatie in 2019 van het Wilhelminaplein door de gemeente Wassenaar is deze buurttuin daar ontwikkeld. Het is een mooie samenwerking geworden tussen de buurt en de gemeente. In wisselende samenstellingen komen vrijwilligers maandelijks bijeen om in de tuin te werken. Onder het genot van een kopje koffie en thee, natuurlijk mét een koekje, zijn de buurtbewoners te vinden op het Wilhelminaplein. 

Het druppelvormige Wilhelminaplein kenmerkt zich door een symmetrische opbouw aan weerszijden van een middenas. De aanleg is in twee fasen uitgevoerd in de jaren 30 en 40 van de negentiende eeuw. De laatste toevoeging was een monument op het centraal gelegen pleintje, ter nagedachtenis van koningin Emma, in 1937. Het pleintje ligt verhoogd en wordt omsloten door keermuur met geïntegreerde zitbanken en een begroeide pergola.

Mocht u het leuk vinden ook mee te werken in de tuin, te genieten van de prachtige omgeving en het ontmoeten van andere buurt cq dorpsbewoners, dan bent u van harte welkom (ook als u niet in De Kieviet woont en zelfs al u geen groene vingers heeft!). Maandelijks zijn we daar te vinden vanaf 10:30 tot ongeveer 13:00. De koffie en thee staan klaar, neem uw eigen tuinspulletjes mee zoals een schop en een schaar en misschien een matje voor de knieën!

De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 18 mei, aanmelden is niet nodig. Wees welkom. 

Voor meer informatie over het plein en de tuin zie www.parkdekieviet.nl

Afbeelding
Afbeelding