Afbeelding
Foto:

Gezonde voeding bij longziekten en vernieuwd on-line Longforum

Bij longaandoeningen is het extra belangrijk op een juist voedingspatroon te letten om in goede conditie te blijven. Bij thema Gezonde Voeding gaan Carla van den Berg en Alma van Schie (beide longverpleegkundigen) in op al uw vragen over voeding in relatie tot eventuele (long)klachten. U kunt vooraf al bedenken welke vragen er leven en we gaan er dan verder op in tijdens de bijeenkomst.

Vernieuwd on-line Longforum
In het tweede deel van de bijeenkomst zal Josien van Essen van het Longfonds ingaan op het vernieuwde on-line Longforum via internet. Mensen met een longziekte en hun naasten kunnen elkaar hierop ontmoeten. Zij wisselen ervaringen uit, vragen aan elkaar en aan professionals advies. Josien zal demonstreren hoe het Longforum werkt en de bezoekers uitnodigen zelf ter plaatse met het Longforum kennis te maken.
De bijeenkomsten van het Longpunt Leiden worden gehouden in de Leidse vestiging van het Alrijne Ziekenhuis, Houtlaan 55, 2334 CK Leiden. Deze locatie is gemakkelijke te bereiken met het openbaar vervoer, Arriva lijn 8. Voor de auto is er parkeergelegenheid in de parkeergarage van het ziekenhuis. Belangstellenden zijn op 12 mei van 14.30 - 16.00 uur van harte welkom bij het Longpunt Leiden dat gratis toegankelijk is.
Het Longfonds organiseert Longpuntbijeenkomsten om mensen met longproblemen met elkaar in contact te brengen. Voor vragen is het contactadres van het Longpunt Leiden: leiden@longpunt.longfonds.nl