Afbeelding
Foto:

Gebroeders Anker naar het Adelbert College

Op 10 mei presenteert de ouderraad van het Adelbert college een theaterzaalcollege van de gebroeders Anker. Iedereen is van harte uitgenodigd. Op hun geheel eigen wijze en met veel humor vertellen de broers over hun werk als strafrechtadvocaten. Hoogte- en dieptepunten, hun principes en dilemma’s uit de praktijk komen allemaal aan bod. 

Wim en Hans Anker, eeneiige advocatentweeling, “wereldberoemd” in Nederland, hebben gedurende hun loopbaan de verdediging op zich genomen in tal van geruchtmakende strafzaken. Zo voerden zij de verdediging van Ferdi E., de ontvoerder en moordenaar van Gerrit Jan Heijn. Deze zaak was voor Anker & Anker het verschil tussen een regionaal kantoor en een landelijke praktijk. Toen Wim Anker de verdediging op zich nam van Robert M. leverde het hem veel onbegrip, woede en zelfs doodsbedreigingen op. 

De compensatie van dit harde leven zoekt hij samen met zijn broer in het leven in hun ouderlijke dorp, het zingen in cafés waar de jenever en de Beerenburg hen inspireert tot het aanheffen van menig levenslied, hun vakanties naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg en op de tribune bij Heerenveen.

Het theaterzaalcollege vindt plaatst op 10 mei om 19.30 uur in de theaterzaal van het Adelbert college, Deijlerweg 163 te Wassenaar. Iedereen is welkom en kan zich aanmelden via ouderraad.adelbert@gmail.com