Afbeelding
Foto:

Agenda

10 MEI
Op 10 mei bent u weer van harte welkom bij het Repair Café Wassenaar, met te repareren kleding, klein houtwerk, een lamp, radio/cd-speler, stofzuiger, waterkoker, tuinmachine… “Waardeer het, repareer het”, draag bij aan duurzaamheid!  We zijn open van 13.30-16 uur, in de zaal van de Vrijwilligerscentrale (VCW), van Heeckerenstraat 2. U kunt uw spullen afleveren tussen 13.30-14 uur en ophalen tussen 15.30-16 uur, of u kunt de reparatie afwachten aan de gezellige klantenkoffietafel in onze ruimte. Een vrijwillige bijdrage aan onze kosten (bv E5) wordt na afloop gewaardeerd. Voor vragen kunt u terecht bij de RC coördinator Mechteld Nije, repaircafewassenaar@gmail.com. Het Repair Café is elke 2e woensdagmiddag van de maand, de volgende keer op 14 juni, en (extra) op 28 juni. Dat is de laatste keer voor de zomer: we zijn juli/augustus op zomerreces.

25 MEI
Onthulling wandkleed 'De Helpende Hand' om 17.00 uur in het Van Heeckerenhuis. Adres: Van Heeckerenstraat 2, Wassenaar. De Werkgroep We Zien Elkaar onthult op donderdag 25 mei haar derde sociale kunstproject; het is het wandkleed De Helpende Hand. De leden van de werkgroep en alle makers van het wandkleed nodigen u graag uit om de onthulling bij te wonen.

26 MEI
Vrijdagmiddag 26 mei 10.00 -12.00 uur: Vlinderroute lopen in Lentevreugd bij Wassenaar. Onder leiding van natuurgids Hugo Woudenberg, naast het inventariseren van vlinders ook veel informatie over dit prachtige natuurgebied Er kunnen maximaal 8 deelnemers mee, niet-leden van KNNV en IVN hebben bij deze excursie voorrang. Aanmelden vanaf 12 mei via KNNVLeidenWeekvdBiodiversiteit@gmail.com Verzamelen vanaf 9.45 uur op het parkeerplaatsje van Lentevreugd.

27 MEI
Zaterdagmorgen 27 mei tussen 9.00 tot 12.30: Natuurexcursie met de KNNV afdeling Leiden. Verzamelen tussen 8.45 en 9.00 uur bij de ingang van De Horsten aan de Papelaan in Wassenaar. "Natuurlijk” met de KNNV naar Koninklijk landgoed De Horsten in de Week van de Biodiversiteit. Gidsen van de verschillende KNNV werkgroepen op gebied van vogels, planten, amfibieën, paddenstoelen, insecten en dierensporen gaan samen met u op zoek naar allerlei flora en fauna in dit prachtige bosgebied op de grens van duin en polder. De toegang tot De Horsten is gratis, parkeren met de auto niet. Daarom de tip, kom met de fiets! Vooraf aanmelden is niet nodig, iedereen die mee wil met deze excursie is van harte welkom. Vragen over deze excursie kunt u mailen naar KNNVLeidenWeekvdBiodiversiteit@gmail.com