Wethouder Ritske Bloemendaal ontvangt het eerste Zonnebloemlot 2023 uit handen van voorzitter Sjoerdtje Heijder.
Wethouder Ritske Bloemendaal ontvangt het eerste Zonnebloemlot 2023 uit handen van voorzitter Sjoerdtje Heijder. Foto:

Wethouder Bloemendaal ontvangt het eerste Zonnebloemlot 2023

“Ja, De Zonnebloem doet mooie dingen, ik koop twee loten !” Dat klonk tussen de vrolijk spelende honden op het zonnige grasveld voor Raadhuis De Paauw. Deze koper moest echter nog even geduld hebben, want op het bordes reikte Zonnebloemvoorzitter Sjoerdtje Heijder even later het eerste lot 2023 uit aan wethouder Ritske Bloemendaal.

De heer Bloemendaal behartigt in het College van Burgemeester en Wethouders de portefeuille sociaal domein, wonen en onderwijs. “We weten dat het aantal ouderen in Wassenaar voorlopig blijft stijgen. Mensen wonen ook langer thuis dan voorheen. Het is fijn als dat kan en tegelijkertijd is het van belang om actief te blijven. De uitjes van de Zonnebloem zijn daarom een heel waardevolle aanvulling van het hulp- en ondersteuningsaanbod in Wassenaar”, aldus de wethouder bij de overdracht. “Nederland is een sociale welvaartsstaat, maar zonder vrijwilligers zijn we nergens. Juist daarom is het werk van de Zonnebloem onmisbaar geworden in ons dorp. Dankzij de Zonnebloem kunnen veel Wassenaarders op pad die dat anders niet hadden gekund. Zo kunnen ze met elkaar mooie momenten blijven beleven en dat is zo ontzettend belangrijk.”

Om deelname daadwerkelijk voor zoveel mogelijk Wassenaarders mogelijk te maken verkopen de vrijwilligers van De Zonnebloem dus ook dit jaar weer loten. Voor 3 euro maakt u, bij de trekking op 9 oktober, al kans op een leuk dagje uit, een iPad, een elektrische fiets, een cadeaubon en zelfs een weekendjeweg! Wilt u ook één of meer loten kopen? Stuur  dan een mail aan onze secretaris Paul Meltzer via pauladameltzer@ziggo.nl of bel Paul: 070-5117307. Met uw aankoop helpt u de Zonnebloemslogan “Er kan zoveel meer dan je denkt” voor onze gasten waar te maken. Daarmee steekt u bovendien een hart onder riem van al diegenen in ons mooie dorp die zich als vrijwilliger inzetten voor de belangen van ouderen. Zoals ook de vrijwilligers van de Federatie Wassenaarse Ouderen en van de bonden die deze FWO vertegenwoordigt. De Zonnebloem kijkt ernaar uit ook dit jaar weer veel loten aan u te mogen verkopen. Met káns voor u op een prijs, maar met uw zékerheid dat u zoveel meer mogelijk maakt voor Wassenaarders met een beperking. Ook wethouder Bloemendaal beveelt De Zonnebloemloterij warm bij u aan.

Tekst en foto: Florine Bouritius.