Afbeelding
Foto:

De eerste VCW-Koningsmarkt groot succes

Op Koningsdag organiseerde de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, in samenwerking met de Oranjevereniging Kon. Wilhelmina, de allereerste VCW-Koningsmarkt voor verenigingen en maatschappelijke organisaties.

Over het marktplein Berkhei klinkt de gezellige muziek. De zon schijnt maar met een fris briesje. Toch is dat geen reden, voor zowel de bezoekers als de vrijwilligers, om er niet te zijn. Vele mensen lopen langs de kleedjes van kinderen die daar hun oude speelgoed verkopen. 

Aan de andere kant van het plein vullen vrolijk gekleurde kramen het marktterrein. Vrijwilligers van verschillende maatschappelijke organisaties, stichtingen en ook sportverenigingen vertellen aan alle bezoekers wat zij doen en waarom. Daar maken zij het verschil! Toen alle deelnemende vrijwilligers aanwezig waren trakteerde de VCW hen op oranje tompouces. Want dat hoort toch een beetje bij koningsdag. Bovendien is onze waardering is bijzonder groot omdat de vrijwilligers zich inzetten op Koningsdag voor hun organisatie, stichting of vereniging.
Ook de Burgemeester Leendert de Lange kwam langs op de vrijwilligersmarkt en sprak persoonlijk met bezoekers en vrijwilligers.

Dankzij een donatie van ‘Fit in Wassenaar’ konden we een ruim beweegplein organiseren waarop diverse sportverenigingen konden laten zien wat hun sport inhoud. Zo had de KZVW (Kust Zeil Vereniging Wassenaar) een catamaran meegenomen zodat iedereen kon zien wat ze doen als vereniging. Ook de Wassenaarse badminton-, volleybal- en handbalvereniging waren van de partij.

De Koningsmarkt was voor de Vrijwilligerscentrale Wassenaar ook het perfecte moment om WassenaarDoet.nl te lanceren en te promoten. WassenaarDoet.nl is hét nieuwe platform voor flexibel vrijwilligerswerk. Je kan zelf bepalen welke tijden en wanneer het jou het beste uitkomt om vrijwilligerswerk te doen. Dit kan ook bij een eenmalig event, zoals extra hulp bij de 15 van Wassenaar, maar ook vaker zoals bij de bezoekersdienst van De Zonnebloem waar je zelf kan bepalen wanneer en hoe laat jij beschikbaar bent. Wat het vooral zo leuk maakt is dat het allemaal in Wassenaar is, dat het je sociale netwerk vergroot én dat je ook echt impact maakt met jouw hulp.

Kijk voor al jouw leuke activiteiten op www.wassenaardoet.nl
Let's make some impact!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding