Afbeelding
Foto:

Prachtig seizoen voor WZK wedstrijdzwemmen

Wat verloopt het zwemseizoen voor WZK goed! Van hoogtepunt naar hoogtepunt lijkt het wel. Dat er goed gezwommen wordt bij de Wassenaarse vereniging wisten we al, maar dit seizoen lijkt het of iedereen er een stapje bovenop doet. Individueel sneuvelt het ene persoonlijke record na het andere. En qua team zien we ook hele mooie en bijzondere prestaties.

De meest aansprekende is de promotie van de wedstrijdzwemmers. Komend seizoen zal het team starten in de hoogste regionale klasse! Een prestatie waar de zwemmers trots op kunnen zijn. De promotie is verdiend door in het huidige seizoen als team heel stabiel en goed te zwemmen. Om de promotie te bereiken zijn de resultaten van de individuele zwemmers en veel estafettes bij elkaar geteld en het resultaat was dat WZK beter scoorde dan de andere teams in dezelfde klasse. Echt een topprestatie!

Een andere fraai resultaat is dat bijna 30 zwemmers limieten hebben gehaald voor de Provinciale Kampioenschappen in mei. Dat geeft aan dat de vereniging het in de gehele breedte goed doet en er veel zwemtalenten deel uit maken van het team. Daarnaast zijn er maar liefst 4 zwemmers die zich gekwalificeerd hebben voor de Nederlandse Kampioenschappen in juni. Ook dat is niet eerder vertoond.

En er lijkt geen einde te komen aan de reeks met mooie prestaties: de minioren van WZK (leeftijd basisschool) hebben zich geplaatst voor de Provinciale Finale van de Minioren Club Meet in juni.

Izet Fraanje (voorzitter wedstrijdzwemmen): “De vereniging is trots op de mooie en aansprekende resultaten van de zwemmers. Onze dank gaat uit naar de trainers en andere vrijwilligers die het mogelijk maken om deze mooie sport te kunnen beoefenen. Samen met de zwemmers zorgen zij ervoor dat WZK een hele gezellige vereniging is waar mooie resultaten gehaald kunnen worden. Veel succes voor alle zwemmers die nog in actie gaan komen bij de verschillende kampioenschappen!”