Afbeelding
Foto:

Heel veel belangstelling voor Kledingmarkt VCW

Na weken van voorbereiding was het afgelopen zaterdag een grote drukte in de ruimte van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar. In de mooie en grote ruimte was daar een kledingmarkt die door de VCW was georganiseerd. De markt was vooral voor mensen met een kleine beurs en ruim 200 mensen (!!) wisten deze zaterdag het van Heeckerenhuis te vinden.

Door John Schrader

Al weken terug werd begonnen met het inzamelen van veel mooie en goede kleding; soms ook nieuwe spullen waren er te kiezen voor de vele mensen die langs kwamen. Van diverse kanten kwamen er in de afgelopen weken spullen en dat resulteerde in een zeer grote hoeveelheid kleding waaruit men kon kiezen.

Op vrijdag werd door verschillende vrijwilligers hard gewerkt om alles keurig uit te stallen; zo waren er drie ruimtes met kleding, voor de kinderen, de dames en de heren. En er was volop en in verschillende maten. Vele Wassenaarders, maar ook diverse mensen uit Voorschoten kwamen met kleding langs; de meesten hadden gelezen over de kledingbeurs in De Wassenaarse Krant, die dus bijzonder goed gelezen wordt, aldus de organisatie van de kledingbeurs!!

Zaterdag was dan de verkoop van 1000 tot 1300 uur; de eerste mensen stonden al om 9.45 uur voor de deur en het was continu druk en zelfs na sluitingstijd kwamen nog diverse mensen langs. Bij de ingang kregen de mensen een heus winkelmandje dat zij met kleiding mochten vullen. Een vol mandje was te verkrijgen voor slechts 2 Euro; sommigen hadden vele artikelen zoals ondergoed, t shirts en zomerkleding, anderen hadden een mooie jas en trui in het mandje. Er kon gepast worden bij de spiegels, er was koffie met iets lekkers, er was veel gezelligheid en een enorm goede service door alle vrijwilligers die heel behulpzaam waren. Verschillende klanten kwamen zelfs met twee of drie mandjes bij de kassa. De kinderen mochten ook nog een gratis knuffel of spel meenemen. 

Meer dan de helft van alle spullen werd verkocht; een mooi en groot succes dus. Iedereen ging ook vol lof en met veel dank naar huis; meer dan geslaagd was deze fantastische actie waarbij ook meerdere vrijwilligers de hele dag aanwezig waren om te helpen. 

En ja hoor om 1300 uur kwam er versterking om alles weer op te ruimen; een deel ging in de opslag voor een volgende keer en een deel gaat ook met een vrachtwagen naar Oekraïne. Om 1500 uur was er niets meer te zien van wat er daarvoor gebeurd was. Direct gingen er al geluiden op om in het najaar wederom een kledingmarkt te houden. De VCW en haar vrijwilligers zijn er in ieder geval al klaar voor en hopen ook dan weer op een kledingmarkt met een geweldige sfeer!