Afbeelding
Foto:

Mexicaanse sferen op COA Duinrell

Op zondag 23 april was er bij COA Duinrell in Wassenaar een "Taste of Humanity". Een food festival georganiseerd door de bewonerscommissie van #Meedoen. In het kader van #Meedoen worden bewoners gemotiveerd een actieve rol te spelen in de samenleving. Dit kan door vrijwilligerswerk, het organiseren van activiteiten, het aanbieden van workshops en het volgen van lessen. Bewoners maakten hapjes dankzij een inzamelingsactie van American School of the Hague. Een project namens scholieren die hartelijk werd ontvangen.

Taco Lindo zorgde voor Mexicaanse sferen op het park en trakteerde de bewoners, medewerkers en vrijwilligers op heerlijke taco's. Een mooi initiatief van jonge ondernemers uit Wassenaar die iets terug willen doen voor de maatschappij. Dagelijks staan zij op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam maar deze zondag waren ze er voor de bewoners van COA Duinrell. Na deze bijzondere ervaring gaan zij kijken of er nog meer locaties zijn die zij kunnen verrassen.Een ontspannen middag voor de bewoners die het enorm leuk vonden iets terug te kunnen doen voor de vrijwilligers van Basaal Nederlands, Open Huis, de Berm Brigade en de English Class die de laatste maanden een zeer actieve en positieve bijdrage hebben geleverd voor veel bewoners.

De gemeente Wassenaar, Duinrell en COA zijn blij met de goede samenwerking en alle initiatieven die het participeren binnen de samenleving aanmoedigen. Op Koningsdag is COA in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Wassenaar actief op de Berkhei. Zij staan hier met een kraam waar medewerkers en bewoners informatie delen over vrijwilligersprojecten waar zij met veel enthousiasme aan mee werken en waar zich altijd nog vrijwilligers voor kunnen aanmelden. Momenteel zoeken zij vrijwilligers voor het Walk en Talk project waarin de Nederlandse taal tijdens de wandeling wordt geoefend en gestimuleerd.