Robin en Ika Smit, winnaars van de Koningswedstrijd.
Robin en Ika Smit, winnaars van de Koningswedstrijd. Foto:

Vlaggetjesregen op Rozenstein

Koningsdag op Rozenstein is een feestje! Tussen 9.30 en 13.00 uur startten de 86 deelnemers aan de greensome-strokeplay wedstrijd. We boften met het weer, want het KNMI had code geel afgegeven – althans voor kinderen die hun speelgoed wilden verkopen op de vrijmarkt. Zo koud zou het zijn.

De Wedstrijdcommissie was om 8.00 uur present om de baan te versieren met slingers en vlaggen. De baan was nog een beetje wit. Vlaggetjes kleurden de baan vrolijk en de grote vlaggen op holes 10, 14 en 17 zorgden voor het ultieme feestgevoel. Nog leuker werd het later op de dag met alle andere vlaggetjes in de baan, want het was tenslotte een vlaggetjeswedstrijd! Wie het verst kwam met het aantal toegekende slagen zou winnen, en dat bleek spannend. Mocht je namelijk nog slagen over hebben op hole 18, dan moest je doorgaan op hole 1, totdat je helemaal klaar was. De meeste spelers strandden hole 16 en 17, dus er werd goed naar handicap gespeeld.
Bij een Koningsdagwedstrijd horen natuurlijk oranjebitter/ oranje likeur/ limonade én oranje soesjes. Op hole 10 kon iedereen in het voorjaarszonnetje genieten van deze ultieme zoetigheid en om daarna als een stuiterbal te proberen de longest te slaan. Dat was geen enkel probleem voor Robin Smit. Hij sloeg zijn bal voorbij de bunker. Madelien Coopmans liet zich bij de dames ook bepaald niet onbetuigd.
Als de kleine versnapering was verteerd, kon op hole 12 een poging worden gedaan om de neary te verschalken; er lagen immers superleuke prijzen te wachten. De neary voor de dames ging uiteindelijk naar Gerrie Bär en bij de heren naar Frank Oliemans.
Er was tevens een prijs voor de leukste outfit en die ging naar Fridja Evers! Vooral vanwege de vrolijke en extravagante hoed. Graag vermelden we hier het team van Brenda, Carla, Ronald en Bastiaan, want met hun perfecte wit/oranje outfits stalen zij de show!
Maar dan nu de grote prijzen. Sue Satbhai-Gavde en Mechtild van der Lugt-de Bie werden derde. Zij plantten hun vlag op nog geen halve meter van hole 18. Net ietsje beter waren Corinne Hollaender en Maxim Laumen, want zij eindigden in de hole van 18. De uiteindelijke winnaars moesten we gaan zoeken op de green van ‘hole 19', dat waren Ika en Robin Smit. Een knappe prestatie, vooral als we bedenken dat Robin ook al mega-ver had geslagen op hole 10.