Afbeelding
Foto:

Feestelijke opening VomFASS Wassenaar op zaterdag 1 april

‘Zien, proeven, genieten’. Dat is waarmee VomFASS consumenten wil uitnodigen in de enige vestiging in de BeNeLux. De Duitse formule heeft de productie van duurzame olie, (fruit)azijn, gedistilleerde dranken en likeur volledig in eigen beheer, en werkt uitsluitend met kleine lokale boerenbedrijven en distilleerderijen.

In de gezellige Langstraat in Wassenaar kan je genieten van deze delicatessenwinkel, waar de hele dag mini-proeverijen gaande zijn. VomFASS, letterlijk vertaald als 'uit het vat', is een full-service delicatessenwinkel en een slijterij, waar alle producten direct uit het vat worden getapt. Dit betekent dat de bezoekers alle producten kunnen proeven, voordat ze hun fles komen (bij)vullen. Ook zijn er bijzondere flessen te koop voor feestelijke gelegenheden. Door de ruime keuze in fleswerk is het heel gemakkelijk om een persoonlijk cadeau samen te stellen. Van een handgeblazen fles in de vorm van een boot, tot een exclusieve whisky, of een culinair proefpakket naar keuze, er is van alles mogelijk.

Maarten Spaans is de eigenaar van deze locatie, en legt uit dat met name het proeven van de meer dan 20 variëteiten balsamico-azijn vaak mooie reacties oplevert. Balsamico azijn wordt al lang niet meer alleen gebruikt bij salades en bij kaas. De eigenaar praat met veel passie over mogelijke combinaties met groente en vleesgerechten, en heeft een hoofd vol met heerlijke recepten. Maar ook voor alcoholische versnaperingen ben je hier aan het juiste adres. De winkel bestaat uit twee delen; voor in de winkel staat het assortiment olie, azijn en de wijncollectie, en aan de achterkant is de slijterij. In de slijterij wordt een breed assortiment van whisk(e)y, rum, gin en likeur uit houten vaten en glazen dispensers getapt.
Duurzaamheid is belangrijk voor de ondernemer. “Lekker eten is een voorrecht, maar mag niet ten koste gaan van onze omgeving.” Daarom zijn de producten die worden verkocht veelal biologisch, en worden deze geproduceerd met respect voor mens en milieu. Daarnaast worden navulbare glazen flessen gebruikt, en nauwelijks plastic verpakkingsmateriaal. Dit betekent dat je bij VomFASS niet alleen kunt genieten van de heerlijke smaken, maar ook van de wetenschap dat je een bewuste keuze maakt.

Zaterdag 1 april vindt een feestelijke opening plaats. Tijdens de opening worden gasten verwelkomd met onze creatieve hapjes, en een drankje. Ook wordt gezorgd voor livemuziek en zijn er mooie aanbiedingen te scoren. 

Wij nodigen iedereen van harte uit voor deze opening. 

VomFASS
Langstraat 39
2242 KK Wassenaar