Afbeelding
Foto:

Wassenaarse ouders uitgenodigd voor lezingen over opvoeden

Opvoeden kan behoorlijk uitdagend zijn. Welke keuzes maak je in de opvoeding? En hoe ga je om met kinderen die het liefst voortdurend online zijn? Op dinsdag 18 april en dinsdag 30 mei worden er lezingen georganiseerd voor Wassenaarse ouders. Tijdens deze lezingen krijgen de ouders op een inspirerende manier informatie en tips over het opvoeden. De lezingen kunnen live bijgewoond worden in de Warenar of digitaal via een livestream.  

Beide lezingen zijn mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen het ScholenCollectief Wassenaar (de samenwerkende Wassenaarse basisscholen), de gemeente Wassenaar en de SchoolAdviesDienst Wassenaar.

Op dinsdag 18 april vindt de lezing: Opvoeden: meewerken, luisteren en begrenzen plaats over kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. In deze luchtige avond neemt psycholoog Tischa Neve de ouders met humor mee in de wereld van het ouder zijn. Ze geeft inspiratie en praktische tips die direct toegepast kunnen worden.

Tischa Neve is opvoedkundige bij Groot & Klein. Ze is bekend van verschillende tv-programma’s en heeft meerdere boeken geschreven over opvoeding.

Op dinsdag 30 mei vindt de lezing Opvoeden met media plaats over kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Freek Zwanenburg van bureau Jeugd en Media neemt de ouders mee in de online jeugdcultuur. Hij bespreekt wetenschappelijke inzichten en geeft praktische tips.

Veel kinderen en jongeren zijn het liefst voortdurend online op media zoals TikTok, Snapchat, Roblox en YouTube. Ze lijken vaak al heel mediawijs maar hebben eigenlijk nog veel begeleiding nodig. Hoe ga je daar als ouder mee om en hoe maak je bijvoorbeeld goede afspraken zonder er ruzie over te krijgen? Waarom zijn telefoons zo afleidend en hoe leer je jongeren daar grip op krijgen? Wat moeten ze leren over online pesten, privacy en online shaming?

Beide lezingen zijn vrij toegankelijk en vinden plaats in de Warenar en kunnen ook thuis via een livestream bekeken worden. Na afloop is een opvoedkundige aanwezig waar de ouders mee kunnen napraten.

19.30 uur: inloop met koffie of thee bij Warenar
20.00 uur: start van de lezing
21.00 uur: einde lezing

Ouders die aanwezig willen zijn kunnen zich voor beide lezingen aanmelden door een e-mail te sturen naar algemeen@sadwassenaar.nl. Hierbij dient vermeld te worden of ze digitaal of live aanwezig zijn en welke school/scholen bezocht worden door hun kind/kinderen. Tijdens kantooruren kan aanmelden ook door te bellen naar: 070-5118500.