Afbeelding

De Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging vecht zich netjes terug in de wedstrijd

De WVV Mix 1 moest tegen rivaal Leython mix 4 alles uit de kast halen om uit bijna verloren positie alsnog een mooi resultaat te boeken.

Aanvankelijk leek het voor WVV de goed kant op te gaan. Bij de eerste time out in set één stonden zij op een redelijk florissante 17-13 voorsprong. Leython echter beet van zich af en in combinatie met wat foutjes aan WVV zijde wisten zij met 22-25 de setwinst te pakken. Gelukkig ging het in set 2 voor WVV in het begin een heel stuk beter. Een 6-0 voorsprong was een zeer hoopvol beging. Echter… het ging toch weer mis. 21-25 voor Leython. WVV met verhoudingsgewijs 2 heel jonge maar zeer fanatieke jongedames in het team bracht een kleine omzetting in de opstelling aan. Dat hielp. De snelheid van de jongedames, Kim en Livia, werd vooral in de verdediging ten volle benut. Doch ook aanvallend wisten zij de nodige punten te scoren. Al ‘vechtend’ wist WVV een kleine voorsprong te nemen die zij tot aan de setwinst met 25-20 vasthielden. Set 4e verliep vrijwel op gelijke manier via 10-10 een voorsprong met 21-19. In die situatie zijn er zenuwen bij de WVV spelers. Zal het ze gelukken om uit bijna geslagen situatie alsnog een gelijkspel wet te bemachtigen? Ja hoor het lukte. Onder andere een paar mooie serves bracht voor WVV het bevrijdende laatste punt, 25-21 en een verdiend 2-2 gelijkspel.
De meisjes MB1 speelden tegen Castellum MB1 zeker in begin een formidabele wedstrijd.
Winst in set 1 en set 2 met respectievelijk 25-21 en 25-14. In de daarop volgende sets wist Castellum de wedstrijd te keren. Set 3 en set 4 ging met 18-25 en 21-25 aan de neus van WVV voorbij. Vorige seizoen zou dit een gelijkspel betekenen maar dit seizoen voor het eerst speelt de jeugd bij een 2-2 stand een 5e set tot de 15 punten en 2 punten verschil. Het werd een zinderende set. Over en weer op voorsprong. Beide teams kregen de mogelijkheid op de winst. Daar waar de zenuwen bol stonden van de spanning was uiteindelijk Castellum met 14-16 de gelukkige.

Tekst: Jan Rijskamp