Burgemeester Leendert de Lange en het echtpaar Stijnis-van Welie. Foto: Studio Van der Plas.
Burgemeester Leendert de Lange en het echtpaar Stijnis-van Welie. Foto: Studio Van der Plas. Foto:

60-jarig huwelijk echtpaar Stijnis-van Welie

60 jaar huwelijk en het geheim: we nemen elkaar zoals we zijn. 

Jasper Stijnis (83): We hebben elkaar leren kennen op dansles. ,,Bij de eerste dans was het meteen liefde op het eerste gezicht’’, vertelt hij.
Zestig jaar later zegt Els (82): ,,We kunnen het nog altijd goed met elkaar vinden. Het geheim van een goed huwelijk is dat je elkaar accepteert zoals je bent.
Els ging naar de Herenwegschool in Wassenaar en werkte daarna een aantal jaar als administratief medewerkster. Na het huwelijk is Els gestopt met werken. In die tijd ging dat zo verteld Els. Jasper Stijnis ging in zijn jonge jaren naar de Europaschool in Wassenaar en daarna naar de LTS. Nadat hij zijn school had afgerond is Jasper in de ijzerhandel van zijn vader gaan werken, die het weer van zijn opa had overgenomen. Jasper heeft de zaak weer van zijn vader overgenomen, en zo waren er 3 generaties Stijnis in de ijzerhandel.
Inmiddels had Jasper de zaak van zijn vader overgenomen, IJzerhandel Stijnis in de Langstraat. Nog steeds weten bewoners van Wassenaar zich de ijzerhandel te herinneren, de zaak was een begrip in het dorp. Toen Jasper eigenaar werd van de ijzerhandel ging het echtpaar boven de winkel wonen. Inmiddels hadden Jasper en Els vier dochters gekregen. Els zorgde voor de kinderen, maar werkte ook in de zaak naast Jasper. Het waren drukke maar gelukkige jaren zegt Els. De oudste dochter heeft ook nog vele jaren in de zaak gewerkt.

Nadat Jasper met pensioen ging zijn ze op de Oostdorperweg gaan wonen, in het ouderlijk huis van Els. Hier hebben ze nog velen jaren met heel veel plezier gewoond. Eindelijk was er tijd om te tuinieren in de grote tuin achter het huis. Ook genoten Jasper en Els van de mooie fietstochten die ze maakten. De inmiddels 5 kleinkinderen en een achterkleinkind zorgen nog steeds voor heel veel plezier. Ze komen alle 5 geregeld langs bij hun opa en oma, die altijd koekjes in huis hebben. Nu wonen Jasper en Els al een aantal jaar naar volle tevredenheid in het Sophiekehuis, waar Jasper graag met het koor meezingt en Els graag knutselt tijdens de hobbymiddagen. Wij wensen het echtpaar nog een mooie tijd samen in Wassenaar.