Agenda

25 MAART
Paas Bingo in Kerkehout. Zaterdag 25 maart a.s. is weer een fantastische Bingo met als thema Pasen. De deuren van het buurtcentrum in de Charlottestraat 5 gaan om 19.30 uur open en om 20.00 uur gaan de paaseitjes rollen voor een sfeervolle avond met mooie en leuke prijzen op de tafel, en .. veel gezelligheid, de koffie -- toegang -- en in de pauze een snack dit alles gratis en bij vertrek nog een leuke attentie. Dit alles voor maar € 14,- voor een hele avond spelen. Namens het gehele Bingo-Team zien wij u graag op zaterdag 25 maart.

26 MAART
Oekraïnezondag. In samenwerking met de Oekraïense Grieks-katholieke kerk (regio Den Haag e.o) en Oekraïense vluchtelingen in Voorschoten en Wassenaar. De viering begint om 11.00 uur in de H. Laurentiuskerk in Voorschoten. Deze duurt tot ca. 12.15 uur. Pastoor Franken en diaken Peter Winnubst gaan voor met priester Mykola Paliuh. De Oekraïense vluchtelingen in Voorschoten en Wassenaar zijn ook uitgenodigd. Iedereen is van harte welkom bij de viering. De viering is tweetalig. Het Utrechts Byzantijns Koor, het Oekraïense koor Chervoni Korali en de 11-jarige winnares van Ukraine got talent Veronika Morska zullen de viering met gezang opluisteren. De collectie is bestemd voor het Orphan Care Center in Lviv, waar afgelopen jaar veel weeskinderen uit de bezette gebieden zijn ondergebracht. Aansluitend begint een bijeenkomst in het naastgelegen Bondsgebouw tussen 12.15 en 12.30 uur. Deze duurt tot 14.00 uur met een uitloop tot 14.30 uur. Er worden (heerlijke) Oekraïense hapjes geserveerd, bereid door een vluchtelinge uit het gemeentehuis en door een bakster die lid is van het Oekraïense koor. Het is de bedoeling dat mensen elkaar leren kennen om verbinding en begrip over en weer te creëren.

Buurtsoep Wassenaar. Zondagmiddag 26 maart om 12:00 is er weer de maandelijkse Buurtsoep. Iedereen is welkom! De Buurtsoep wordt reeds jarenlang in meerdere plaatsen in Nederland georganiseerd. De Buurtsoep is er voor iedereen die onder het genot van een heerlijke kop soep en een lekker broodje gezellig samen willen komen. Gewoon zomaar, om elkaar te ontmoeten of alleen maar een praatje. Er zijn geen kosten aan verbonden en je hoeft je niet op te geven. De Buurtsoep wordt georganiseerd door de Buurtkerk Wassenaar, en vindt op de laatste zondag van iedere maand plaats. Kom je gezellig langs? We zien je graag! Zondag 26 maart 12:00 in het Deijlerhuis, Hofcampweg 3 in Wassenaar.

28 MAART
Op dinsdag 28 maart 2023 organiseert Stichting Maatschappelijke Ondersteuning (SMOW) weer een nieuw Odense café in Wassenaar. Het Odense café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en overige geïnteresseerden. Het vindt plaats in theater De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE te Wassenaar. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur.

29 MAART
De ouderenkring Altijd Welkom komt tweewekelijks bij elkaar en biedt een divers publiek een gevarieerd programma aan.Een ieder is welkom om deel te nemen Wij komen bij elkaar in de Messiaskerk, Zijllaan 57 op de woensdagen van 14.30 - 16.30 uur. Bijdrage € 2,-. Vanaf 14.00 uur bent u welkom voor een kopje thee. Woensdag 29 Maart is er Paasviering. Met medewerking van Ds. Esther de Paauw en Freek Koster (piano).

31 MAART
Komt u ook gezellig Bingo spelen? Vrijdag 31 maart hebben wij een gezellige Paasbingo op onze mooie haven, Van Duivenvoordelaan 562. Er zijn mooie prijzen te winnen die bijna allemaal in de paassfeer zijn. De Bingo begint om 20.00 uur. De deur is vanaf 19.30 uur geopend. Lekkere drankjes en hapjes zijn voldoende op voorraad! Tot dan!

1 APRIL
Uitnodiging: Open pakhuis zaterdag 1 april. We nodigen je graag uit om op zaterdag 1 april (nee, geen grap) van 13 tot 15 uur ons nieuwe pakhuis in Voorburg, Appelgaarde 2-4 te bezoeken. Wij ontvangen je met veel plezier voor een rondleiding. Er staan hapjes en drankjes klaar om dit een feestelijk tintje te geven. Desgewenst kunnen we je meer informatie over onze stichting geven of over de verschillende manieren waarop jij bij kunt dragen. Denk je erover vrijwilliger bij ons te worden, kijk dan alvast op onze website voor openstaande vrijwilligersfuncties: sintvoorieder1.nl

2 APRIL
Palmzondag De Goede Herderkerk, Stoeplaan 4, 2 april 16.00 uur. Dramma per Musica: passiemuziek uit de contrareformatie. Ensemble Archipel voert dit jaar op Palmzondag twee 17-de eeuwse passiewerken uit in De Goede Herderkerk. Deze muziek ademt de geest van die tijd, waarin de kunsten breed werden ingezet om de bijbel beeldend en aansprekend uit te leggen. Marc Antoine Charpentier: Le Reniement de St. Pierre. Waarin eerst de verloochening van Jezus, en daarna de grote spijt en verdriet bij Petrus wordt vertolkt. Luigi Rossi: Oratoria per la Settimana Santa. Pilatus twijfelt over de veroordeling van Jezus. Hij wordt sterk beïnvloed door zowel demonen als maagden. Het concert duurt ruim een uur, zonder pauze. Kaarten à € 15,00 (t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar €10,00) zijn verkrijgbaar in De Goede Herderkerk, voorafgaand aan het concert.