Ann-Christin Kaiser voor een van haar schilderijen.
Ann-Christin Kaiser voor een van haar schilderijen. Foto:

Geïnspireerd door zee, strand en de natuur

Ann-Christin Kaiser, geboren in Duitsland (1967) was als tiener al graag aan het tekenen en schilderen. Als je naar dit vroege werk kijkt staat al vast dat ze veel talent heeft. Dit werd nog eens extra gevoed in een tussenjaar in de Verenigde Staten waar het vak art hoog op de agenda stond. Toch besloot ze na haar middelbare school geen kunst maar architectuur te gaan studeren. Dit vak oefende ze 8 jaar uit.

Door Nicole Siemer

Ann-Christin heeft 2 kinderen grootgebracht en in 8 verschillende landen gewoond. Op een van die plekken kon ze haar wens om haar artistieke kwaliteiten weer te benutten, waarmaken. De stad Wenen bood haar namelijk de kans om in de beroemde Kunst Fabrik verschillende intensieve workshops te doorlopen. Hier werd een nieuw zaadje aangemaakt om eindelijk als kunstschilder verder te gaan.
Haar bron van inspiratie is de Duitse Kunstschilder en Beeldhouwer; Anselm Kiefer. Die net als de kunstenares zelf graag in lagen werkt.
“Met iedere laag die ik verwerk in mijn artwork reflecteer ik op dingen die gedurende mijn leven gebeurd zijn, of dingen die ik heb gezien of me bezighouden”.
In haar werk legt Ann-Christin een duidelijke link met de natuur en het belang van de bescherming hiervan. Zo zet Ann-Christien zich al jaren in op scholen voor het WNF. Samen met studenten maakt ze bijzonder artwork van afval. Haar website laat ondermeer een fantastisch artwork zien van een grote Panda Beer (het logo van WNF) opgezet met heel veel schroefdoppen.
De techniek van haar eigen schilderijen wordt Acrylic Mixed Media genoemd. Ze gebruikt regelmatig materialen in haar werk die ze tijdens haar vele wandelingen langs het strand verzamelt. Zoals touwtjes, aangespoelde visnetten, maar ook zand is een belangrijk ingrediënt in haar kunstwerken. Bij voorkeur werkt de kunstenares met 3 kleuren (blauw, oker en wit). Als je haar werk bij elkaar ziet hangen is dit qua kleurtonen goed zichtbaar.
Sinds 2018 is Ann-Christin Kaiser lid van de Kunstgroep Wassenaar. De komende jaren wil Ann-Christin zich verder ontwikkelen als lokale schilder met oog voor de natuur en het beschermen ervan.
Wie nader kennis wil maken met het werk van de kunstenares kan haar werk bewonderen op ann-christinkaiser.com, of vanaf 8 september in de Molen samen met haar collega's van de Kunstgroep Wassenaar.