Afbeelding
Foto:

Oranje winnaars bij Blauw Zwart

Zaterdag 25 maart ontstond er grote verwarring bij voetbalvereniging Blauw Zwart in Wassenaar. Even dachten ze een bezoek te hebben van het Nederlands elftal...Al snel werd duidelijk dat deze mannen de bewoners van COA Duinrell waren die zich warm liepen voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Blauw Zwart.

De voetbalvereniging is al jaren actief betrokken bij de bewoners en twee keer per week treffen zij elkaar op het veld voor een training. Trainers Jos en Rob vonden het na 3 maanden trainen tijd voor een echte wedstrijd en deze uitnodiging werd met veel enthousiasme ontvangen. Door de snelle communicatie tussen COA Duinrell en Kameleon Zeefdruk Alphen aan den Rijn zijn er shirts gedrukt en maakte de kleur Oranje met het logo COA Duinrell de cirkel rond. Ook in beweging blijven is participeren in de Nederlandse samenleving. Als dank overhandigde het team een schilderij van een voetballer gemaakt die een mooi plekje in de kantine heeft gekregen. 

Op initiatief van de bewoners werd voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers in Syrie¨ en Turkije. Het was een spannende wedstrijd met mooie goals die uiteindelijk een overwinning van 4-3 voor Blauw Zwart opleverde. Het enthousiasme op de tribune was groot en geregeld waren er staande ovaties waarin COA COA COA luidkeels en positief werd vastgelegd. De beide teams sloten de wedstrijd handenschuddend en vriendschappelijk af. Unity.NU was er voor een tv uitzending en maakte kennis met een talentvolle bewoner die alles heeft gefotografeerd en vastgelegd via een drone die uiteindelijk ook gebruikt in de uitzending. 

Na de wedstrijd hoorde men in de kantine het team van Blauw Zwart nog luid COA COA COA zingen en zo werd deze vriendschappelijke wedstrijd een dag met alleen maar winnaars. COA Duinrell is bijzonder dankbaar met de samenwerking en ziet uit naar mooie momenten op het veld...