Afbeelding
Foto:

CDA Wassenaar is blij met nieuwe coalitieakkoord

Het CDA Wassenaar is trots een bijdrage te kunnen leveren aan de nieuwe coalitie van de gemeente Wassenaar. De gemeente heeft een ingewikkeld bestuurlijk jaar achter de rug sinds de verkiezingen van maart 2022. De afgelopen weken is er door velen hard gewerkt aan een nieuw coalitieakkoord. Zaterdag 11 maart om 10 uur worden het akkoord en de nieuwe wethouders op de Paauw gepresenteerd. Er ligt een akkoord waarin wij ons als CDA Wassenaar duidelijk in kunnen herkennen. We zullen dit de komende tijd, zodra het akkoord gepresenteerd is, natuurlijk ook graag nader toelichten.

Belangrijk is dat wij het besturen van Wassenaar ook echt samen met elkaar gaan doen. Samen met zoveel mogelijk partijen in de Raad, maar zeker ook samen met de inwoners en de ondernemers. We vinden het jammer dat er niet meer partijen uit de Raad mee wilden doen. Het akkoord is als onderdeel van het proces expliciet aan hen voorgelegd, maar zij hebben er voor gekozen om niet te ondertekenen. We respecteren deze keuze uiteraard, maar we vinden het wel een gemiste kans.
Wij zullen als CDA fractie de komende jaren alle voorstellen van het college steeds op de inhoudelijke merites blijven beoordelen. We hopen dat alle fracties, inclusief de niet-coalitie partijen dat zullen doen. Hopelijk komen we dan op zoveel mogelijk terreinen na goede, maar respectvolle discussie in gezamenlijkheid tot verstandige beslissingen. En vervolgens ook tot daadkracht in de uitvoering ervan.
Uitgangspunt voor het CDA bij dit alles is fatsoenlijk bestuur zonder gedoe. We maakten ons de afgelopen tijd echt zorgen over het vele bestuurlijke gedoe. Als eerste stap tot herstel hebben we als fractie in december een raadsbreed gesteunde motie ingediend om een verkenner aan te stellen. We willen de heer Tigelaar dan ook op deze plek hiervoor van harte bedanken voor zijn verbindende en rol.
Het nieuwe akkoord biedt in onze ogen rust en vertrouwen voor de inwoners, zeker in deze lastige economische tijden met voortdurende stijgende prijzen. We wonen in een prachtige groene gemeente, die we allemaal koesteren. We kijken uit naar een nieuwe mooie periode voor Wassenaar!
Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en voor de waterschappen. Onze eigen Wassenaarder Meindert Stolk is lijsttrekker voor de CDA fractie van de provinciale staten. Hier staan belangrijke thema's als woningbouw en stikstof op de agenda. We hopen dat u allemaal gaat stemmen volgende week!