Afbeelding
Foto:

Jouw stem is belangrijk

Ben jij 18 jaar of ouder en woon je in het gebied van het hoogheemraadschap van Rijnland? Dan mag je op woensdag 15 maart naar de stembus. Je kunt dan meebeslissen over het werk van Rijnland, want als inwoner van ons gebied heb je belang bij goed waterbeheer en daar betaal je belasting voor. 

Je zult misschien denken: iedereen is toch voor een veilige dijk? Dat is natuurlijk zo, maar ben je er bijvoorbeeld voor om meer belastinggeld te investeren in het ophogen van de dijk of lijkt het je beter om tegen minder geld meer ruimte te geven aan het water? Je kunt dus een mening hebben over het waterbeheer bij jou in de buurt. Vind jij bijvoorbeeld dat er een duurdere, betere rioolwaterzuivering moet komen of vind je dat vervuilers harder moeten worden aangepakt?

Waar kun je straks nog wonen of is alles alleen maar water? Moeten we meer belasting gaan betalen of gaan we allemaal ons gedrag aanpassen? En is dat water in de sloten, rivieren en meren nou schoon genoeg of moet daar nog meer werk van worden gemaakt? Of hoe kunnen we zo goed mogelijk omgaan met de weersextremen en klimaatverandering? Zomaar een aantal dilemma's waar het algemeen bestuur (VV) van het waterschap besluiten over neemt. Besluiten die van invloed kunnen zijn op jouw toekomst. Om te bepalen waarin we investeren is het dus belangrijk om te weten wat voor jóú belangrijk is. Want de keuzes die we maken hebben gevolgen voor de toekomst van ons water. Dus laat je stem horen tijdens de Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023. Daar bepalen we samen de toekomst van ons water.

De waterschappen maken duidelijk dat er wat te kiezen valt, maar je kunt ook ontdekken wat er precies te kiezen is. Op Mijn Stem.nl kun je via stellingen ontdekken welke partij bij jou past.