Winnaar Wintercup Brian Connelly (links) samen met Just en Wendy Verlinden, winnaars van de Herstmixed.
Winnaar Wintercup Brian Connelly (links) samen met Just en Wendy Verlinden, winnaars van de Herstmixed. Foto:

Herfst- en winterkampioenen op Golfclub Rozenstein

Zondag 5 maart vond de laatste van zes Wintercupwedstrijden plaats. Het beloofde een spannende, doch voorspelbare, strijd te worden omdat na vijf rondes (eigenlijk vier, na afgelasting van één wedstrijd in verband met het slechte weer) zowel Brian Connelly als Jeannette Connelly in punten ruim bovenaan stonden. Eigenlijk stond niets meer in de weg om respectievelijk eerste en tweede te worden met nog een hele kleine kans voor vier à vijf andere spelers.

Op vrijdag voorafgaand op de wedstrijd was de weersvoorspelling zeer slecht. Na de eerste wedstrijd in november waarbij je in polo en korte broek door de baan kon lopen, werd het weer er daarna alleen maar slechter op. Eén wedstrijd werd zelfs afgelast en bij een andere moesten de dappere deelnemers heel slecht weer trotseren.

Afgelopen zondag viel het weer gelukkig alleszins mee en begon iedereen met goede moed aan de finaledag. Deze laatste Wintercupwedstrijd werd gewonnen door Isabeau Ruiter en Céline Rameau met 39 Stablefordpunten. Het leverde hen ieder 10 punten op, maar dat was niet genoeg om Brian of Jeannette Connelly te bedreigen. Zij werden respectievelijk 6e en 19e; genoeg voor een eerste (Brian) en tweede plaats (Jeanette) in de overall ranking. De strijd om de derde plaats was nog even spannend. Drie spelers eindigden met een gelijk aantal punten. Omdat Lies Connell op de finaledag de meeste punten behaalde, werd zij tot haar eigen verrassing overall derde.

De finale van de Herfstmixed vond eerder afgelopen week plaats. Bij de Herfstmixed spelen teams van twee, bestaande uit een man en een vrouw, een matchplay-afvalrace. Voor de finale plaatsten zich uiteindelijk Just en Wendy Verlinden, en Ronald en Monique Koppelle.

Na 14 holes leek het pleit beslecht toen Just en Wendy 4 up stonden met nog 4 holes te gaan. De zenuwen gingen daarna toch een rol spelen, terwijl Ronald en Monique niets meer hadden te verliezen. Bij aankomst op de laatste hole stonden Just en Wendy nog maar 1 up, maar wisten hun voorsprong op die hole toch vast te houden. De felicitaties gaan dus naar Just en Wendy als winnaars van de Herfstmixed 2022/23.