Afbeelding
Foto:

Agenda

ZATERDAG 11 MAART
POP-UP Store La Cigogne Antiques 11 maart - 29 april 2023. Donderdag t/m zaterdag 11.00 - 17.00 uur. De Graanschuur, Molenplein 11, Wassenaar. In deze pop-up winkel worden vooral antieke maar ook moderne, grote en kleine, bijzondere meubels verkocht zoals (eet-)stoelen, (vitrine-)kas-ten, (console-)tafels en (tuin-)stoelen. Maar ook decoratieve objecten, zoals lampen, spiegels, kandelaars, zilver, tafeldecoratie, lijsten, bustes van gips en marmer en nog veel meer.

ZONDAG 12 MAART
Het IVN leidse regio organiseert op zondag 12 maart een afwisselende natuurstruintocht over landgoed de Horsten e.o. De wandeling begint om 11u. en eindigt rond 15u. Neem dus drinken en een lunchpakket mee.Deze wandeling is bijzonder omdat we deels over een terrein wandelen waar we normaal gesproken niet mogen komen.  We lopen door een landschappelijk gevarieerd gebied met loof/naaldbos en open polder. We zullen in het poldergebied over enkele hekken klimmen en via planken de sloten over steken. Volop spanning dus. Onderweg brengen we een bezoek aan boerderij de Catharinahoeve alwaar we de nodige informatie krijgen en waar we onder het genot van onze boterham even kunnen uitrusten. Hou er rekening mee dat het terrein drassig kan zijn en dat de temperaturen in deze tijd van het jaar nog laag kunnen. Trek daarom stevig en warm schoeisel aan.Hebben we uw interesse gewekt en houdt u van natuurbeleving ? Geeft u zich dan snel op via want.ivnleiden@gmail.com

DINSDAG 14 MAART
Buurtvereniging Groot van Polanen houdt dinsdag 14 maart 2023 een tweede algemene ledenvergadering vanaf 19.30 uur in het YMCA gebouw (Duinrellweg 1). Leden zijn welkom deze bij te wonen na aanmelding op grootvanpolanen@gmail.com.

WOENSDAG 15 MAART
De ouderenkring Altijd Welkom komt tweewekelijks bij elkaar en biedt een divers publiek een gevarieerd programma aan. Een ieder is welkom om deel te nemen. Wij komen bij elkaar in de Messiaskerk, Zijllaan 57 op de woensdagen van 14.30 - 16.30 uur. Bijdrage € 2. Vanaf 14.00 uur bent u welkom voor een kopje thee. Woensdag 15 maart gaat Jilles de Klerk een presentatie geven over Godfried Bomans.

VRIJDAG 17 MAART
Paas-BINGO in de Oosthof u komt toch ook? De succesvolle BINGO gaat weer van start met mooie prijzen, gezelligheid en een drankje. Datum en tijd: Vrijdag 17 maart 16.00 - 18.00 uur De Oosthof: Donker Curtiusstraat 69. Kosten: Bingokaart €3,- / Lootjes 10 voor €3,- Meer weten of aanmelden: Bij ontmoetingsruimte De Oosthof of neem contact op met  SMOW: 070-511 2226 of stuur een e-mail naar  info@smowasssenaar.nl Vol is vol, dus meld je snel aan.

Blauwe Tram-avond bij NVBS. Met als titel "Denkend aan de NZH" organiseert de afdeling Rijnland van tram- en treinvriendenclub NVBS op vrijdag 17 maart een avond over de befaamde Blauwe Tram in Leiden e.o. Voormalig NZH-regiodirecteur Boudewijn Leeuwenburgh spreekt over de historie van de Blauwe Tram, aangevuld met persoonlijke herinneringen en anekdotes en blikt tevens terug op de plannen voor de RijnGouwelijn (RGL), waarvan hij de geestelijk vader was.De voor iedereen toegankelijke NZH-avond van 17 maart wordt gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97, Voorschoten. Aanvang 20.00 uur. Bijdrage in de kosten voor NVBS-leden 4 euro, voor niet-leden 5 euro. Meer informatie op nvbs.com/rijnland

Voorjaarsexcursie op eiland de Lakerpolder. Stap op de pont en wandel mee met de boswachter van Staatsbosbeheer. De Lakerpolder is alleen via het water te bereiken. We varen met de pont gezamenlijk heen en terug naar het vasteland en verplaatsen ons te voet op het eiland. De wandeling over de onverharde en ongelijke dijk is ruim twee kilometer lang. Tijdens de excursie kom je meer te weten over de aanwezige planten en dieren. Ook krijg je uitleg over het ontstaan van deze polder en het huidige beheer. Vanaf 17 maart wordt deze excursie dit jaar vijf keer georganiseerd. Laat je verrassen door deze bijzondere plek midden in de Kagerplassen en ontdek het eilandgevoel van de Lakerpolder. De excursie duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Trek stevige schoenen aan en vergeet je verrekijker niet! Boek nu via www.staatsbosbeheer.nl/lakerpolder

ZONDAG 19 MAART
Muziek Matinee Messiaskerk (MMM). Aan deze MMM werken twee koren van de Amerikaanse school mee: het Community choir en het JAKK choir. Het Community choir onder bezielende leiding van Liat Alkan-Heymann werkt al jaren mee aan het Dickens Festival in de Dorpskerk en aan de MMM. Het bestaat niet alleen uit leden van de grote expat-gemeenschap in Wassenaar, maar telt ook “gewone” Wassenaarders, vandaar de naam community choir. Het koor met vele jonge stemmen zingt met een enorme dynamiek een breed repertoire variërend van oud-Italiaanse muziek, Mozart tot musical en jazz. “Het zijn maar scholieren”, merkte iemand op. Ja, de leden van het kamerkoor JAKK zijn jong, maar ze zijn geselecteerd op hun muzikale aanleg en motivatie. Een aantal bereidt zich voor op het conservatorium. Topdocent muziek Idan Goldwasser leidt hen naar het allerhoogste niveau. Ze zingen a capella de sterren van de hemel. Locatie: Messiaskerk. Tijd: 15.30 tot 16.30 uur. De Tea Inn begint om 14.30 uur. Toegang vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Inloopconcert in de Dorpskerk Voorschoten. Op zondag 19 maart a.s. wordt er weer een inloopconcert in de Dorpskerk gehouden. Deze middag kunt u genieten van renaissancemuziek uit diverse Europese landen, vertolkt door Blokfluitensemble Tutti Flutti. Afwisselend zal Henk Walvaart 6 preludiums en fuga's van JS Bach spelen op het orgel. U bent van harte welkom in de Dorpskerk, Kerkplein 2, hier kunt u binnenlopen tussen 16.00 en 17.00 uur. Er wordt geen entree gevraagd, u kunt eventueel een bijdrage geven (contant of via QR code) bij de uitgang. De organisatie: Maria, Herman, Richard, Babs, Ronald en Els.