Afbeelding
Foto:

Aandacht voor elkaar...

Tijdens een bezoek van burgemeester Leendert de Lange aan de bewoners van COA Duinrell is steun betuigd door een luisterend oor te bieden en in gesprek te gaan over de situatie in Turkije en Syrie¨. Bewoners waren dankbaar voor de aandacht en voelden zich gehoord...

De aardbevingen hebben een enorme impact op met name Turkse en Syrische bewoners. De onzekerheid van de afgelopen dagen is een enorme aanslag op hun mentale situatie. Bewoners deelde de zorg over kinderen, familie en naasten die in warenhuizen of op straat overleven omdat woningen zijn vernietigd of nog niet toegankelijk zijn. Ook waren bewoners opgelucht die vertelde zo blij te zijn dat ze contact hadden en wisten dat hun naasten nog in leven waren. Met elkaar hebben zij een inzamelingsactie gehouden en zijn er kleding, dekens en voedingsmiddelen verzameld die door een hulporganisatie is opgehaald.

In de gesprekken kwam ook naar voren dat afleiding soms het beste werkt. Bewoners zouden graag tijdens een wandeling met inwoners van Wassenaar en omstreken in gesprek gaan om Nederlands te leren en even van de locatie weg te zijn. Voor dit initiatief kunt u zich aanmelden via fmmzduinrell@coa.nl. Dit moment van tijd en aandacht wordt enorm gewaardeerd door bewoners en het team van COA Duinrell. In het idee van de burgemeester om sportattributen te verzamelen konden de bewoners zich ook vinden zodat zij zich aangemoedigd voelen om te bewegen wat goed is voor hun mentale welzijn en afleiding biedt. Dus als u toevallig op zolder nog wat gewichten of fitness attributen heeft liggen kunnen deze worden ingeleverd bij COA Duinrell op zaterdag 18 maart tussen 10 en 12 uur.

Bewoners hebben op Valentijnsdag slingers gemaakt met harten die zij voor het raam in de huisjes hangen zodat zij met elkaar ook gezamenlijk steun betuigen. Met aandacht en respect voor elkaar worden juiste verbindingen gelegd om elkaar zo goed mogelijk door deze zware periode heen te helpen.