Foto: Anton Overklift.
Foto: Anton Overklift. Foto:

Vluchtelingen uit Oekraïne zetten Voedselbank Wassenaar in het zonnetje

Op zaterdag 11 februari jl. is door de vluchtelingen uit Oekraïne in Wassenaar een heel mooi schilderij overhandigd aan de Voedselbank Wassenaar. Dit schilderij, je kan wel zeggen kunstwerk, hebben de vluchtelingen zelf gemaakt. Een heel mooi en dankbaar gebaar voor de hulp en steun die de Oekraïense gemeenschap afgelopen periode heeft ervaren van o.a. de Voedselbank. De lijst die om dit kunstwerk zit, is gesponsord door Jan van der Plas.

Toen vorig jaar de oorlog uitbrak in Oekraïne kwamen eind februari/begin maart ook de eerste vluchtelingen in Wassenaar. De meeste van hen waren moeders met hun kinderen, die met bijna niets naar ons dorp kwamen. De mannen van deze vrouwen vechten grotendeels aan het front en mogen het thuisland niet verlaten. Omdat deze mensen ook eten en drinken nodig hadden, maar daar vaak geen geld voor was, kwam o.a. de Voedselbank Wassenaar in actie om deze mensen te helpen. Daarbij kregen zij de nodige hulp van verschillende betrokken Wassenaarders die o.a. via social media en op andere creatieve manieren direct in actie kwamen om de Oekraïners te helpen aan allerlei spullen voor hun levensonderhoud. De samenwerking leidde tot een mooie opbrengst van voedsel, kleding, speelgoed en kerstspullen.
Weet u trouwens dat de Voedselbank het van giften moet hebben en geen gesubsidieerde instelling is? Mocht u de Voedselbank ook willen steunen, dan kan dat op de volgende wijze. U kunt iedere donderdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur verschillende levensmiddelen (wel houdbare producten) afleveren in het Deijlerhuis. Het is natuurlijk ook mogelijk een donatie te doen. Ook kleine donaties zijn meer dan welkom! De Voedselbank zorgt dat alle donaties worden ingezet voor hun cliënten. Nu het leven duurder wordt, komt het steeds vaker voor dat de Voedselbank zelf producten moet bij kopen. Er wordt minder geleverd vanuit het Distributiecentrum Haaglanden, terwijl de cliënten de levensmiddelen juist harder nodig hebben. Het rekeningnummer van de Voedselbank is NL42 RABO 0106 5033 59. Bezoek ook eens de website www.voedselbankwassenaar.nl.