Afbeelding
Foto:

Carillons voor vrede in Oekraïne

Op 24 februari 2023 is het een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. De impact van deze oorlog is groot, vooral voor de Oekraïense burgerbevolking van wie velen vluchtten, ook naar Nederland.

Om de Oekraïense vluchtelingen voor wie de oorlog elke dag in hun leven is, juist op 24 februari te laten weten dat we met hen meeleven, organiseren de vier Rotaryclubs in Wassenaar samen een bijzondere bijeenkomst.
Alle inwoners uit Wassenaar zijn welkom op 24 februari vanaf 19:00 uur bij het Oude Raadhuis aan de Langstraat (nr. 23-27). Burgemeester Leendert de Lange zal stilstaan bij de oorlog en de gevolgen voor alle Oekraïners, met name die uit hun land gevlucht zijn en in Wassenaar een veilig onderkomen hebben gevonden.
Van 19:30 tot 20:00 speelt het carillon het Oekraïense volkslied en andere muziek die past in het thema solidariteit, compassie, vrede en liefde. Om 20:00 worden alle kerkklokken in Wassenaar geluid om de slachtoffers van deze oorlog te gedenken.
Carillons in heel Nederland en in andere landen doen mee aan dit bijzondere moment. We hopen dat jullie allemaal samenkomen met onze Oekraïense inwoners om deze dag te gedenken en de Oekraïense gemeenschap te ondersteunen.