Foto: Willem-Jan Trijssenaar.
Foto: Willem-Jan Trijssenaar. Foto:

Agenda

17 FEBRUARI
Van vrijdag t/m zondag van 14-17 uur: expositie 'Nieuwe leden' in Galerie in de Molen, Molenplein 10A, kunstgroepwassenaar.nl. 

25 FEBRUARI                                                        
Op zaterdag 25 februari van 14.00 uur tot 23.00 uur en op zondag 26 februari 2023 van 14.00 tot 22.00 uur valt er veel te beleven op de Leidse Sterrewacht. Tijdens deze dagen is de Leidse Sterrewacht aan de Witte Singel open voor het publiek. De Open Dagen worden gecoo¨rdineerd door de Werkgroep Leidse Sterrewacht en bijgestaan door de leden van JWG (Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde) en de Sterrenwacht Leiden. Tijdens de Open Dagen kan het publiek door de historische gebouwen rondlopen, door de antieke sterrenkijkers kijken en met de zonnetelescoop zonnevlekken en – vlammen waarnemen. Verder is er een lichtlab, waar verschillende projecten over licht worden tentoongesteld. Ook is er gelegenheid tot vragen stellen aan sterrenkundigen. Voor de allerjongsten worden er speciale activiteiten georganiseerd in een gezellige knutselhoek en wordt er een tekenwedstrijd gehouden. Iedereen is welkom, en de toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Boekenmarkt Rode Kruis Wassenaar. Vier keer per jaar organiseren de vrijwilligers van het Rode Kruis Wassenaar een boekenmarkt. De animo is groot, bezoekers zijn enthousiast over het aanbod en het kwaliteitsniveau van de boeken is hoog. Deze boekenmarkt is de belangrijkste inkomstenbron voor Rode Kruis Wassenaar. EHBO-gerelateerde zaken, zoals EHBO-lessen, reanimatiecursussen en inzet van EHBO’ers bij evenementen worden hiermee gefinancierd. Elke dinsdagochtend tussen 09:00 en 11:00 uur is ons kantoor geopend en kun je boeken en tijdschriften inleveren. Komt dit tijdstip niet uit, dan kun je boeken of tijdschriften deponeren in de lectuurbak bij de voordeur van ons kantoor (aan de kant van de Van Heeckerenstraat), ook buiten kantooruren. Op 25 en 26 februari houden we onze volgende boekenmarkt. Zaterdag 25 februari: 10.00-16.00 uur. Zondag 26 februari: 12.00-16.00 uur. Ons adres: Theater en Cultureel Centrum Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. Graag betalen met contant geld.

1 MAART
Opening Dierenkliniek Zijdeweg per 1 maart 2023. Open Dag 4 maart 2023 11-14 uur. Per 1 maart 2023 opent een nieuwe dependance van Dierenkliniek Stevenshof - Valkenburgse Meer, genaamd Dierenkliniek Zijdeweg, op het terrein van Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar. De inschrijving voor nieuwe cliënten is geopend. De kliniek heeft een intense verbouwing ondergaan van ruim 100m2 niet meer gebruikte hondenafdeling naar volledig uitgeruste kliniek met een aparte honden- en een kattenspreekkamer, apotheek, röntgenruimte, operatiekamer, volledig uitgerust laboratorium en aparte opnameruimtes voor hond en kat. Op zaterdag 4 maart biedt Dierenkliniek Zijdeweg u de mogelijkheid een uniek kijkje achter de schermen van de kliniek te nemen van 11-14 uur.