Afbeelding
Foto:

Bos Tuingereedschappen is al
20 jaar een mooi familiebedrijf

“Beginnen kunnen we allemaal, de uitdaging is om het vol te houden!” Het is één van de vele uitspraken van Henk Bos die, samen met zijn vrouw Monique, nu alweer 20 jaar geleden Bos Tuingereedschappen begon. En ook al zal hij het zelf niet toegeven, hij mag zich inmiddels een specialist in zijn vakgebied noemen. Begonnen met twee medewerkers is het bedrijf gegroeid, is er een las- en metaalwerken bijgekomen en werken er inmiddels 23 man/vrouw. “Het voelt als mijn familie en daarom noem ik dit ook met trots een mooi familiebedrijf!” In december werd het 20-jarig jubileum gevierd met de zogenoemde ‘Bos E-days’.

Door Iris Oostlander

Bos Tuingereedschappen is heinde en verre bekend, maar staat ook dagelijks open voor de particulier die een vraag heeft over alles wat met gereedschap voor in en om de tuin te maken heeft. “Wij zijn groot in het kleine werk!” Of je nu een onkruidsteker zoekt om je onkruid te bewerken of de allernieuwste robotmaaier, Bos heeft het. En bezit je deze prachtige apparatuur al, ook het onderhoud en eventuele reparaties van alle soorten tuingereedschap en machines zijn aan de Hofcampweg in goede handen.

“Wij hebben zeer veel deskundigheid in huis. Stuk voor stuk goede mensen die allemaal passie hebben voor hun werk”, aldus de gedreven Henk. Hij is dan ook dynamisch, continu gericht op vooruitgang én creatief: “Geen dag is hier hetzelfde! Daarom vul ik mijn dagen met het organiseren, innoveren en enthousiasmeren met als doel onze klanten tevreden te houden. Ik kom van huis uit van de boerderij en ben gewend om hard te werken.”

Henk is een ondernemer pur sang. “Maar zonder Monique en al mijn geweldige medewerkers, mijn familie, ben ik helemaal nergens! Wij kennen weinig verloop, hebben het onderling heel fijn en ook dat loont zich.”

Bos gaat niet alleen als speciaalzaak voor een breed assortiment tuingereedschappen door het leven, maar is ook leerbedrijf en sponsort graag diverse verenigingen en de jeugd. “De jeugd heeft de toekomst en ik investeer graag in ze. Er is geen opleiding op school om dit vak te leren en daarom leren wij ze dit ambacht met passie.”

En dat het een ambacht is, weten ook de vele tevreden klanten. “Onze klantvriendelijkheid, echte ouderwetse service, staat bovenaan. Geen callcenter, maar gewoon iemand aan de lijn als je belt. Geen vraag is voor ons te gek en nee bestaat hier niet.”

Dit geldt uiteraard ook voor de nieuwste tak aan de boom in het Bos: las- en metaalwerken. “Dit sluit enorm goed aan bij het bestaande netwerk en klantenbestand van Bos Tuingereedschappen”, aldus Henk, “denk aan hekwerken, maar ook serres en bruggetjes. Kortom, veel maatwerk. Het is mooi om te maken en ook hiervoor geldt dat we tevens het kleine werk eren!”

Het was ook niet zo gek dat Henk zijn 20-jarig jubileum met zijn klanten heeft gevierd. In december van het vorige jaar kwamen bijna 800 klanten naar de zogenoemde ‘E-days’, een soort Open Huis waarbij de inwendige mens zeer goed werd verzorgd. Het was een prachtige afsluiting van een lastig jaar.
Henk: “Door corona en de oorlog zo dichtbij zijn er fabrikanten en leveranciers die geen onderdelen of machines konden leveren. Het was, en is ook op dit moment nog, de grootste uitdaging ooit.”

Maar Henk zit niet bij de pakken neer. Integendeel, hij ziet de toekomst zeer zonnig tegemoet: “We zijn druk met het nieuwste van het nieuwste: de accu aangedreven tuinmachines en gereedschappen. Heel voordelig voor zowel de gebruiker als zijn of haar omgeving. En natuurlijk hebben wij de robotmaaier in ons assortiment, die tevens een onderhoudsdeal kent.”

Een hek-check, een training op locatie, voor Henk is en blijft niets te gek want “ik doe alles vanuit mijn hart”. En hij is nog lang van plan dat vol te houden en het bedrijf klaar te maken voor misschien wel de tweede generatie Bos! Maar ook voor zijn drie jongens geldt: Het moet vanuit je hart komen en je moet er op een natuurlijke manier ingroeien. En als je iedere dag doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken!

Afbeelding