Foto: Marjanne van der Velde.
Foto: Marjanne van der Velde. Foto:

Is het jongens B1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging op weg naar het kampioenschap?

Het jongens B1 team van WVV zijn hard op weg om zich onmiskenbaar te mengen in de strijd om het kampioenschap. Afgelopen zaterdag, op het vreemde tijdstip van 20:00 uur in de avond, speelden de WVV jongens tegen die van Zovoc in Zoetermeer wederom een ijzersterke wedstrijd.

Aanvoerder Jawhar Putzu en zijn medespelers Alex Brady, Cas van der Linde, Efi mavridi, Emma Morales Guzman, Mateo Stander, Jan de Vries en Thijs Brady hadden er zichtbaar zin in. Set 1 en 2 waren al snel met 16-25 en 15-25 een prooi voor de Wassenaarders. Set 3 werd een heel spannende. Tot op het laatste moment hadden in die set beide teams zicht op de setwinst. Zovoc was uiteindelijk de gelukkige door de set nipt met 28-26 te winnen. In set 4 liet WVV zich niet meer verrassen. Al snel stelden zij orde op zaken en stoven onbedreigd naar de set overwinning die onbedreigd bij 15-25 bereikt werd. Een glorieuze 1-3 wedstrijd overwinning was een feit. Er moeten nog wel wat wedstrijden gespeeld worden maar door deze winst staat WVV, met 6 punten voorsprong, vrijwel onbedreigd aan kop van de ranglijst.
Opmerkelijk is dat in dit team wegens gebrek aan jongens ook meisjes meespelen. De jongedames staan hun mannetje dat is het probleem niet maar ook zij spelen toch liever in het meisjesteam mee. In dit verband zou het voor het JB1 team een uitkomst zijn indien er wat meer jongens in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar komen volleyballen. Dus jongens laat je niet kennen. Doe je al dan niet stoute sportschoenen aan en kom op een woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur eens een keer meetrainen. Info is te verkrijgen bij Jeanne Taal op 06.24848258. Jan Rijskamp